En super simpel men super lækker dessert! En kun let bagt chokoladedessert med en baked alaska på toppen (is under brændt marengs). Det er lige noget for alle jer chokoladeelskere derude!

I 2016 var det vores nytårsdessert. Chokoladedejen kan laves dagen før og gemmes i ramekinerne køleskabet. Det samme gælder dog ikke marengsen. Den er flottest, hvis man pisker den sammen på dagen. Den mister noget af pusten ved at ligge til næste dag. Den kan dog stadig bruges, hvis man ikke går så højt op i den slags, eller hvis man har en kage eller to tilovers.

Opskriften på chokoladekagen er fra Cupcake Jemma. Marengsen er en noget mere simpel version end Jemmas.

4 stk.

Ingredienser

 • 100 g mørk chokolade, 70 %
 • 100 g smør
 • 2 æg (stuetemperatur)
 • 2 æggeblommer (stuetemperatur)
 • 60 g sukker
 • 1 spsk mel
 • 1 tsk kakaopulver
 • 1 knsp fint salt
 • God vaniljeis
 • 2 past. æggehvider
 • 100 g sukker

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen sammen med smør i en skål over vandbad. Tag skålen af vandbadet og lad den køle lidt ned, mens du går videre.

Bland æg, æggeblommer og sukker i en anden skål. Pisk det længe til det er meget blegt (næsten hvidt) og tykt. Pisk til massen får dobbelt størrelse.

Vend den afkølede chokoladeblanding i, meget forsigtigt. Når det næsten er sammenblandet sigtes mel, kakao og salt i og det vendes forsigtigt i til, det er sammenblandet.

Smør fire ramekiner (a 0,25 L) godt med smør hele vejen op ad siderne. Fordel dejen i de fire ramekiner (ca. 2/3 op). Nu kan du komme dem i køleskabet til, de skal bages. Du skal nemlig lige lave marengsen først.

Pisk æggehviderne lidt op til de begynde at skumme godt. Hæld nu lidt sukker i ad gangen og pisk godt. Du skal piske indtil sukkeret er opløst. Det tager lidt tid, hvor du kan stå og hygge dig med din elpisker. Du kan tage lidt af marengsen mellem dine fingre og gnide dem sammen for at mærke om der er sukkerkorn at føle. Kan du føle sukkerkorn skal du piske lidt videre. Føler du ingen korn, så er din marengs færdig. Fyld den over i en sprøjtepose hvor der er en stjernetyl i. Luk posen til i begge ender, så marengsen ikke tørrer ud.

Så er det tid til at bage dine chokoladekager (pas på med at stille alt for kolde ramekiner i en varm ovn). De skal bages i en forvarmet 180 graders ovn i 12 minutter. De skal rejse sig til toppen af formene men være bløde i midten.

Lad dem lige hvile i 5 min. før du kommer et scoop is på og så sprøjter du marengs over hele isoverfladen og siderne. Til sidst brænder du marengsen let med en bunsenbrænder (har du ikke sådan en så kommer du kagerne ind i en 225 grader varm ovn på grill og giver dem et øjeblik – endelig ikke for længe). Kagerne serveres straks.

Følg med på de sociale medier: