En blondie er en brownie uden mørk chokolade. Den er som regel med hvid chokolade, men denne er med peanutbutter. Kombinationen af peanut butter og chokolade er en vinder. Men du vil også sagtens kunne tilsætte noget andet end chokoladestykker, f.eks. nutella.

9 stykker

Ingredienser

  • 85 g smør, smeltet og nedkølet let
  • 200 g brun farin
  • 100 g creamy peanut butter
  • 1 æg
  • 1/2 spsk vaniljeekstrakt
  • 125 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 100 g mørk chokolade 70 %, hakket i store stykker

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en ca. 20×20cm form med bagepapir.

Hæld den smeltede og let afkølede smør i den brune farin og pisk det sammen. Pisk peanut butter i og tilsæt så æg og vanilje. Pisk det til dejen samler sig.

Sigt mel, bagepulver og salt i dejen og vend det sammen. Dejen bliver meget tyk nu, men det er helt som det skal være. Hæld dejen over i formen og tryk den jævnt ud i formen. Fordel chokoladestykkerne over dejen og tryk dem let ned i dejen.

Bag blondien i 20-25 minutter. Tjek blondien med en kødnål for at se om den er færdig: kommer den op med fugtige krummer er den færdig, men hvis der er rå dej skal den have et par minutter mere. Vær dog forsigtig med at give den for meget. Den skal helst være dejligt svampet.

Lad den køle af og skær den i 9 stykker, eller flere mindre stykker. Server til en god kop te eller kaffe, evt. med en kugle is til.