Fastelavn nærmer sig og så skal man jo have fastelavnsboller. I mit barndomshjem lavede vi altid Karolines Køkkens cremeboller, men i år ville jeg gerne prøve at lave min egen version: de har stadig vaniljecremen, men nu også remonce. Men ikke hvilken som helst remonce: en brunsvigerremonce.

Er du til chokolade eller pistacie så prøv at se opskrifterne på chokoladefastelavnsboller og pistaciefastelavnsboller.

20 stk.

Ingredienser

Dej:
 • 25 g gær
 • 2 1/2 dl mælk
 • 15 g sukker
 • 1 æg
 • 150 g blødt smør, i mindre stykker
 • ca. 500 g mel + plus et drys eller to til udrulningen
 • 1/4 tsk salt
 • 1/4 tsk kardemomme (kan udelades)
Creme:
 • 2 æg
 • 3 spsk sukker
 • 3 spsk mel
 • 3 dl mælk
 • 2 tsk vaniljepasta
Remonce:
 • 65 g marcipan
 • 50 g blødt smør
 • 90 g brun farin
Pynt:
 • Flormelis til glasur

Fremgangsmåde

Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, æg og smør. I en anden skal blandes mel, salt og kardemomme. Hæld melet og krydderierne i det våde, saml dejen og ælt den godt. Læg den i en skål og kom et viskestykker over. Lad dejen hæve i 1 time.

Creme og remonce

Creme: i en gryde kommes ægget, sukkeret og melet. Pisk det godt rundt til der ikke er flere melklumper. Tilsæt så mælken og sæt gryden over middel-høj varme og bring cremen i kog under stadig piskning. Cremen begynder at tykne. Lad cremen koge i et minuts tid, mens du pisker. Tag cremen af varmen og tilsæt vaniljepastaen. Kom cremen over i et fad eller en bøtte (hvor den kan bredes lidt ud), dæk den med husholdningsfilm direkte på overfladen og sæt den i køleskabet til den skal bruges.

Remoncen forberedes også: Rør marcipan og smør sammen. Det gøres nemmest med fingererne, så kan du mærke om der er flere marcipanklumper. Sæt til side.

Samling af bollerne

Drys ganske lidt mel ud på bordet og rul dejen ud til 50×40 cm. Skær så dejen ud i 20 firkanter, 10×10 cm pr. firkant. Fordel brunsvigerremoncen på hver deres firkanter. Ovenpå remoncen fordeles kagecremen.
Tag firkanternes hjørner og saml dem over fyldet. Klem åbningerne sammen og saml så hjørnerne af disse sammenklemninger. Sæt dem på bageplader med bagepapir med lukningen nedad og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. TIP

Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl bollerne med vand og bag dem i ca. 15 minutter eller indtil de er flot gyldne. Lad bollerne køle af på en rist.
Bland en almindelig hvid glasur af flormelis og vand og pynt hver bolle med lidt glasur.

TIP:

Se i mine highlights på Instagram, hvordan man folder fastelavnsbollen.