En lækker pancake med en let smag af citron og vanilje.

Dejen kan selvfølgelig laves som ganske almindelige pancakes, men det er da lidt sjovt med lidt “pancake art”, især hvis man har børn. Min datter er dog ikke den store pandekagefan, må jeg jo nok snart indse. Til gengæld er hun stor fan af frugt, så det var ikke helt skidt.

ca. 12 hare pancakes

Ingredienser

 • 130 g hvid hvedemel
 • 60 g rørsukker (jeg stødte mit i en morter først)
 • 1 1/2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk natron
 • 1/4 tsk salt
 • 1 1/2 dl creme fraiche
 • 80 ml mælk
 • Skal af 1 citron
 • 1/2 dl citronsaft
 • 3 spsk smør, smeltet
 • 1 æg
 • 1 1/2 tsk vaniljeekstrakt

Dekoration

 • Jordbær
 • Blåbær
 • Banan
 • evt. ahornsirup

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron og salt. I en anden skål blandes creme fraiche, mælk, citronskal, citronsaft, smeltet smør, ægget og vaniljeekstrakten. Hæld de våde ingredienser over i de tørre og bland dem hurtigt sammen til netop mixet.

Varm en pande op til middel varme (panden må ikke være for varm). Læg to spiseskefulde af dejen på panden, så de danner en cirkel. Tag så 1/4 spsk dej mere og form de ene øre, gentag med det andet øre. Lad pandekagen stege for et par minutter til den er gylden og vend den og steg igen til gylden.

Pynt med frisk frugt og server evt. med ahornsirup.