Vafler er lidt ligesom pandekager, bare sprødere og fyldigere. Og nemmere at lave, synes jeg. Hvis man vil kan man jo sidde ved spisebordet med maskinen midt på bordet og spise dem friskbagte. Så undgår man den lange ventetid.

Vores vaffeljern er lidt større end almindelige vaffeljern, så jeg er ikke helt sikker på hvor mange almindelig størrelses vafler, der bliver af dejen.

ca. 5 store vafler eller 8-10 almindelige

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl mælk
  • 2 1/2 dl vand
  • 210 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • olie til pensling af vaffeljern

Fremgangsmåde

Smelt smørret. I en skål pisker du æg og sukker sammen. For at få smørret til at køle af, så hælder du mælk og vand i kasserollen. I en anden skål sigtes mel, bagepulver, vaniljepulver og salt sammen. Tilsæt skiftevis melet og væsken, så du undgår for mange klumper. Stil dejen i køleskabet i ca. 30 minutter. Dejen vil tykne en lille smule.

Varm dit vaffeljern op og steg vaflerne. Spis dem enten med det samme eller læg dem til side på en rist hver for sig for at undgå, at de bliver bløde.