En meget blød og cremet tærte med en let smag af citron. Det er jo egentlig en cheesecake, men uden den lidt tunge fornemmelse, der godt kan være i en almindelig cheesecake.
Ønsker du er kraftigere citronsmag, kan du enten tilsætte mere citronsaft eller -skal.
8-10 personer
Ingredienser
Bund
- 70 g smør
- 140 g digestive kiks
- 70 g saltmandler
- 3/4 spsk sukker
Citron-mascarpone creme
- 1 1/2 dl kondenseret mælk
- 1/2 dl citronsaft
- 1 spsk øko citronskal
- 115 g flormelis
- 3 1/2 dl piskefløde
- 340 g mascarpone
Pynt
- 1 dl piskefløde
- citronskiver
Fremgangsmåde
Bund
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smelt smørret i en kasserolle. Imens blendes kiks og saltmandler. Der må gerne være lidt større stykker mandler i. Hæld det over i en skål og bland det med smør og sukker.
Pres blandingen ned i en 23 cm tærteform og bag den i ca. 10 minutter. Nedkøl bunden helt. Stil den i køleskabet, når den er kølet lidt ned.
Citron-mascarpone creme
I en mindre skål røres kondenseret mælk, citronsaft og citronskal sammen. Sæt det til side.
I en stor skål kommes sigtet flormelis og fløde. Pisk det op til en fast, men ikke alt for stiv. Tilsæt mascarponen og pisk det et kort øjeblik til mascarponen er nogenlunde blandet ind i flødeskummet. Vend så mælke-citron blandingen i.
Tag bunden ud af køleskabet og fordel citroncremen over bunden. Sæt kagen på køl i minimum 4 timer eller natten over.
Pynt kagen med flødeskum og citronskivestykker.