Kransekage er både til nytår og til fest. De kan fryses ned og tøes op til en festlig lejlighed. Her har du et stykke kransekage med en sprød skorpe og et blødt men lidt sejt indre. Lige som de skal være. Jeg har valgt bare at pynte mine med mørk chokolade, men du kan også gå den klassiske vej med hasselnøddekerner eller cocktailbær, men de skal trykkes ned i konfekten før bagning.

Opskriften lyder faktisk oprindeligt på at stykkerne skal bages ved 250 grader, men jeg synes de kan risikere at blive for “ubagte” i midten, så har skruet temperaturen lidt ned, til 220 grader.

ca. 30 stk.

Ingredienser

  • 500 g marcipan
  • 175 g flormelis, sigtet
  • 2 æggehvider

Pynt

  • ca. 100 g mørk chokolade, hasselnøddekerner, cocktailbær eller hvad du nu synes bedst om på din kransekagekonfekt.

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220 grader.

Skær marcipanen i mindre stykker. Sigt flormelissen i og ælt det ind i marcipanen. Ælt derefter æggehviderne i.

Kom dejen i enten en stofsprøjtepose eller en kraftig plastiksprøjtepose med en stjernetyl for enden (eller du kan sætte dejen på bagepapiret med to teskeer). Kom nogle dråber vand på din bordplade og læg et stykke bagepapir oven på. Tryk det ned på vanddråberne, så det ligger bedre fast. Sprøjt så konfektstykker ud.

Tag et andet stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Træk bagepapiret med konfekten ovenpå det andet stykke bagepapir, så du nu har to stykker bagepapir under dine konfektstykker. Tag nu også en ekstra bageplade og sæt under (ja, jeg går med livrem og seler her for ikke at brænde bunden af min kransekage). Bag nu konfektstykkerne i 10-12 minutter eller til de er gyldne.

Lad dem køle af på en rist. Når de er helt kolde kommer du dem i en plastikbøtte eller pose og sender dem en tur i fryseren til du skal bruge dem. Det får de deres lækre lidt seje struktur af. Lad dem tø op ved stuetemperatur (det går ret hurtigt).

Pynt dem med f.eks. chokolade og server til f.eks. et glas gode bobler eller en god kop te.