En kraftkarl af en lækkerbiksen! Det er ikke en kage, man spiser meget af, men til gengæld nyder man virkelig det ene eller de to stykker man får. Det er ret usædvanligt, at jeg synes, at 1 stykke kage er nok.

Min datter (3 år) og min venindes datter (2 1/2 år) var begge glade for kagen, hvilket jeg egentlig syntes var imponerende eftersom brownien er meget kraftig i chokoladesmagen. Men når man nu er lidt af en chokoladegris, så er der jo nærmest intet, der hedder ‘for meget chokolade’ 

9 store stykker eller 16 mindre

Ingredienser

Brownie

 • 115 g smør
 • 230 g mørk chokolade, 70 % (du kan også bruge 55-60% hvis du vil have at brownien er mindre kraftig)
 • 150 g sukker
 • 3 æg, stuetemperatur
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 80 g hvedemel
 • 10 g kakaopulver
 • 1/4 tsk salt

Cheesecake

 • 250 g flødeost, stuetemperatur
 • 50 g sukker
 • 1 æg, stuetemperatur
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 85 g hvid chokolade

Pynt

 • Chokoladeknapper

Fremgangsmåde

Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål, der kan tåle at stå over vandbad. Hak den mørke chokolade relativt fint og kom den op til smørret. Sæt skålen over et simrende vandbad og rør til smør og chokolade er smeltet sammen. Hæld blandingen over i en større skål og lad det køle ned til stuetemperatur.

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Klip to stykker bagepapir til så de passer ned i en ca. 21×21 cm. Lad bagepapiret gå op over kanten, så du nemmere kan løfte kagen ud af formen.

Cheesecake: Hak den hvide chokolade i semi-fine stykker. Pisk flødeosten fri for klumper. Tilsæt sukkeret og pisk det ind i flødeosten. Tilsæt ægget og vaniljen og pisk til det er blandet ind i flødeosten. Tag 2 spsk af osteblandingen fra og sæt til side. Tilsæt de hvide chokoladestykker til resten af osteblandingen og vend det rundt. Sæt til side.

Brownie igen: Rør æg og sukker sammen på røremaskine eller med piskeris et minus tid. Tilsæt vanilje. I en tynd stråle hældes den afkølede chokolade-smør blanding i, mens der røres i roligt tempo. Rør kun til det netop er blandet sammen. Sigt mel, kakao og salt sammen og vend det i dejen.

Tag nu bageformen med bagepapir i og kom ca. halvdelen af browniedejen i formen. Dejen er ret fast, så du må hjælpe den lidt på vej ud i hjørnerne af formen og få den til at ligge i et jævnt lag. Hæld al cheesecake-chokolademassen over brownie dejen og spred den ud i et jævnt lag. Læg resten af browniedejen oven på cheesecakemassen i mindre bider og spred den så forsigtigt ud over kagen, så den dækker hele overfladen. De 2 spsk cheesecakemasse kommer du nu ud over browniedejen og laver cirkler rundt med en tandstik eller lignende, så du får dannet et fint mønster. Kom chokoladeknapper over kagen og bag den i 30-35 min. Kagen er færdig, når en kødnål kommer ud af kagen med fugtige krummer på.

Lad kagen køle af og lad den så sætte sig i køleskabet i minimum 2 timer.

Skær brownien ud i 9 eller 16 stykker.