En lækker, frisk og let kage med sødme fra fragilitebunden og den hvide chokolade og syrlighed fra passionsfrugtmoussen og -geléen. En meget populær kage!

6-8 personer

Ingredienser

Mandelfragilite

 • 100 g mandler (ikke smuttede)
 • 1 dl æggehvide (ca. 3,5 æggehvider)
 • 175 g sukker

Hvid chokolade

 • 3/4 bl. husblas
 • 50 g hvid chokolade
 • 1 dl piskefløde

Passionsfrugtmousse

 • 1 1/2 bl. husblas
 • 100 g passionsfrugtkød (inkl. kerner) – ca. 4-6 frugter
 • 15 g flormelis
 • 1/2 stang vanilje
 • 1/4 citron, saften heraf
 • 60 g græsk yoghurt
 • 0,6 dl piskefløde

Passionsgelé

 • 1 1/2 bl. husblas
 • 160 g passionsfrugtkød (inkl. kerner) – ca. 5-7 frugter
 • 20 g flormelis

Pynt

 • Blomster
 • Hvid chokolade

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 160 grader og spænd et stykke bagepapir over bunden af en 18 cm springform.

Blend mandlerne til relativt fint mel i en foodprocessor eller miniblender. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret til en stiv marengs. Tilsæt resten af sukkeret og mandelmelet og vend det forsigtigt ind i marengsen. Kom dejen op i din springform og glat overfladen.

Bag i 20-25 min. Lad den køle af i formen og kør så en skarp kniv rundt langs inderkanten af formen for at kunne tage kagen ud. Rengør siderne af springformen, så den er klar til samlingen af kagen. Fjern bagepapiret fra bunden af den afkølede kage og læg den igen i springformen. Før kageplast rundt i kanten af springformen.

Hvid chokolademousse
Læg husblassen i blød i ca. 10 min.

Hak den hvide chokolade og kom den i en skål, der kan tåle varme. Hæld fløden i en kasserolle og varm den op til lige under kogepunktet (det på ikke boble).

Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt rundt med en gummispartel i små cirkulære bevægelser midt i skålen til al chokoladen er smeltet sammen med fløden. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme chokoladeblanding. Hæld cremen over i en ren skål og dæk den med husholdningsfilm direkte på overfladen. Sæt den i køleskabet i ca. 2 timer.

Passionsfrugtmousse
Læg husblassen i blød i ca. 10 min.

Skrab frugtkød og kerner ud af passionsfrugterne og ned i en gryde. Giv det et opkog så frugtkødet løsner sig fra kernerne. Placer en sigte over en skål og hæld det over i sigten. Rør rundt med en spartel, så du får alt det gode med (husk at skrabe undersiden af sigten) og der næsten kun er kerner tilbage i sigten. Kom passionssaften tilbage i gryden og varm det op igen med flormelis, vaniljekorn og citronsaft til flormelisen er opløst. Tag det af varmen. Pres vandet fra husblassen og smelt den i den varme saft. Sæt den i køleskabet til nedkøling, mens du pisker flødeskummet (den må ikke blive helt kold for så stivner den, blot køle ned til stuetemperatur).

Pisk flødeskummet til en let skum. Sæt til side.

Tag saften ud af køleskabet. Er det blevet stuetemperatur, så rør en smule af det sammen med yoghurten (ellers vent et øjeblik). Bland derefter resten af saften i yoghurten. Tag en smule af flødeskummet og vend i. Hæld yoghurtsaften op i flødeskummet og vend det forsigtigt rundt.

Hæld passionsfrugtmoussen over kagebunden i springformen. Hjælp moussen op over kanterne på bunden og giv kagen et par bank mod bordpladen, så evt. luftbobler kommer til overfladen. Ret overfladen til, så den er glat. Sæt kagen på køl i ca. 1 time eller til moussen har sat sig.

Når passionsfrugtmoussen har sat sig, tjekker du om din hvid chokoladecreme er blevet kold og mere fast. Hvis den er det, så pisker du den kort op, så den bliver mere luftig og lysere i farven. Kom moussen op i en sprøjtepose og klip hul. Fordel moussen langs kanten af formen og resten i midten. Med bagsiden af en ske fordeler du moussen og glatter overfladen så godt som muligt. Sæt kagen på frys i ca. 30 min.

Passionsfrugtgelé
Læg husblassen i blød i ca. 10 min.

Skrab frugtkød og kerner ud af passionsfrugterne og ned i en gryde. Giv det et opkog så frugtkødet løsner sig fra kernerne. Placer en sigte over en skål og hæld det over i sigten. Rør rundt med en spartel, så du får alt det gode med (husk at skrabe undersiden af sigten) og der næsten kun er kerner tilbage i sigten. Kom passionssaften tilbage i gryden og varm det op igen med flormelis til flormelisen er opløst. Tag det af varmen. Pres vandet fra husblassen og smelt den i den varme saft. Prøv ikke at røre for meget i blandingen for at undgå luftbobler (som du ser på min kage på billederne – ups). 
Hæld geléen i en skål og lad den køle ned til den begynder at tykne let.

Tag kagen ud af fryseren og hæld geléen over. Tip springformen let for at fordele geléen. Sæt kagen på køl til geléen har sat sig.

Før servering løsnes springformen og kageplasten fjernes. Brug en kniv mellem kageplast og kage, så siderne bliver så fine som muligt. Løft den forsigtigt fra bunden af springformen med en lang paletkniv eller lignende og placer den på dit serveringsfad.

Pynt
Pynt f.eks. kagen med blomster, hvor undersiden af blomsten er dyppet i hvid chokolade, så der er en barriere mellem blomst og kage (med mindre at dine blomster er spiselige).

Følg med på de sociale medier: