En påskekage med en frisk smag af citron og sødme fra hvid chokoladecreme.

Lemon curden kan du sagtens lave flere dage i forvejen. Den kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet.

8-10 personer

Ingredienser

Hvid chokoladecreme

 • 2 1/4 bl. husblas
 • 150 g hvid chokolade
 • 3 3/4 dl piskefløde

Lemon curd

 • 1 stort æg
 • 50 g sukker
 • 1/4 dl friskpresset citronsaft
 • 1/4 spsk fintrevet citronskal
 • 28 g smør, skåret i små tern

Lemon poppy seed kage

 • 125 g blødt smør
 • 270 g sukker
 • 2 spsk blå birkes, strøjne
 • Skal af 1 citron
 • 3 spsk citronsaft
 • 2 æg, piskede
 • 150 g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 0,75 dl mælk

Pynt

 • Små påskeæg
 • Blomster f.eks. stedmoder

Fremgangsmåde

Hvid chokoladecreme
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

Lemon curd
Rør æg, sukker, citronsaft og -skal sammen i en skål, der kan klare at stå over vandbad. Kom vand i en kasserolle (vandet skal kun gå omkring 1 cm op ad grydens side) og bring det i kog. Skru ned for varmen så vandet kun simrer. Smelt smørret langsomt i æggemassen under omrøring.

Rør i massen i mindst 3 minutter, mens den tykner. Tag den af varmen, når curd’en bliver siddende på bagsiden af en teske. Curden vil tykne yderligere, når den køler ned.Hæld curden gennem en sigte og hæld den på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet indtil den skal smøres på kagen.

Lemon poppy seed kage
Forvarm ovnen til 180 grader. Spænd et stykke bagepapir ud over bunden af en 20 cm springform.

Pisk smør og sukker til det er let og luftigt. Tilsæt birkes, citron skal og saft og rør godt. Tilsæt de piskede æg og rør igen godt. Sigt mel og bagepulver i skiftevis med mælken. Hæld dejen i springformen og glat overfladen.

Bag kagen i 10 min. og skru så temperaturen ned til 170 grader og bag videre i 40-45 min., eller til et træspyd kommer op uden dejrester.

Køl kagen af på en ovnrist.

Samling af kagen
Hvis kagen har en lille top på, så skær toppen af, så overfladen bliver plan. Skær ligeledes karamelliseringen (det brune) på siden af kagen af. Del kagen i to lige støre bunde.

Placer en bund på dit serveringsfad.

Pisk chokolademousse luftig med en elpisker og kom den i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt toppe på kagebunden langs kanten. Midten af kagen dækkes af et lag hvid chokoladecreme. Fordel også et lag lemon curd over chokoladecremen i midten. Læg den anden kagebund over kagen. Sprøjt igen toppe langs bundens kant og smør midten med endnu et lag lemon curd.

Opbevar kagen i køleskabet til servering.

Pynt med små påskeæg og evt. blomster.