Jeg er inde i en jordbærperiode i øjeblikket.. det må være et savn efter sol og sommer. Her får I min udgave af en strawberry cheesecake.

10-12 personer

Ingredienser

 • 30 g smør (2 spsk)
 • 15 digestivekiks
 • 670 g flødeost, stuetemperatur
 • 200 g sukker
 • 4 æg, stuetemperatur
 • 1 vaniljestang
 • 1 citron, skallen heraf
 • 150 g creme fraiche, stuetemperatur

Jordbærsauce og pynt

 • 200 g jordbær
 • 2 hele peberkorn
 • 1 spsk majsstivelse
 • 4 spsk vand
 • friske jordbær

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 22 cm springform godt.

Smelt smørret. Knus kiksene enten i en blender eller i en lukket pose med en kagerulle. Bland kiks og smør og fordel det i bunden af springformen. Pres det godt sammen – brug evt. bunden af et glas. Forbag bunden i 10 min. Efter at bunden har kølet lidt af dækker du bunden og siderne af springformen med sølvpapir. Sæt et stykke på den ene vej og et andet den modsatte vej. Jeg satte 5 stykker på min form, bare for en sikkerhedsskyld.

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret for at løsne kornene fra hinanden. Rør flødeosten glat sammen med sukkeret. Tilsæt ét æg ad gangen og rør det ind osten før du tilsætter det næste. Tilsæt vaniljen og citronskal. Tilsæt tilsidst creme fraichen og rør til det netop er blandet sammen.

Hæld ostecremen over den forbagtebund. Placer springformen med sølvpapir i en dyb bradepande og kom ca. 1-1 1/2 cm vand i bradepanden. Bag cheesecake i ovnen ved 175 grader i 15 min. og skru så ned til 150 grader og bag videre i 1 time. Sluk ovnen, tag cheesecaken ud af vandbadet og stil den tilbage i ovnen med lukket låge i 1 time. Sæt den dernæst i køleskabet og lad den køle helt ned natten over.

Jordbærsauce
Blend jordbærerne til en sauce. Hæld saucen igennem en sigte ned i en kasserolle, så du får siet frøene fra. I en lille skål blander du majsstivelse med vand. Bring jordbærsaucen til simrestadiet med de to peberkorn. Hæld majsstivelsen i og rør rundt med en grydeske (ikke piskeris – vi vil ikke have for mange luftbobler). Lad det simre til saucen er tyknet. Saucen køler nu helt af før den hældes på toppen af den afkølede cheesecake. Pynt med friske jordbær og server.