En lækker kage med en kirsebærmousse over hasselnøddekrokant, chokoladetrøffel og en mandelbund. En kage med en fin balance mellem det sød/syrlige fra kirsebærrene, den kraftige chokoladetrøffel og en lækker crunch fra nøddekrokanten.

Jeg lavede min kage i en silikoneform på 16 cm. Den er dog større end de springforme, jeg har, der også er 16 cm, så derfor når mine bunde ikke ud til kanten af kagen. Du kan sagtens lave kagen i en springform med med kageplast rundt i kanten. Denne fremgangsmåde vil være den, jeg beskriver i opskriften her. Hvis du har en silikoneform, så følger du bare fremgangsmåden herunder med bunden, trøflen og krokanten. Moussen hælder du så i din silikoneform og vender så bunden med trøffel og krokant på på hovedet og trykker ned i moussen. Kagen skal så i fryseren natten over. Den skal være helt frossen, ellers kan du ikke få den ud af silikoneformen.

Jeg bruger ruby chokolade til at pynte kagen med, men mørk eller hvid chokolade kan også sagtens bruges.

8 personer

Ingredienser

Mandelbund

 • 50 g mandler
 • 5 g digestivekiks
 • 25 g marcipan
 • 1/4 tsk vaniljepulver
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 40 g sukker
 • 30 g æggehvider
 • 1 knsp salt

Chokoladetrøffel

 • 85 g mørk chokolade, 55%
 • 1/2 dl piskefløde
 • 25 g sukker
 • 1/2 spsk glukosesirup
 • 10 g blødt smør

Hasselnøddekrokant

 • 70 g hasselnødder
 • 45 g sukker
 • 30 g nougat

Kirsebærmousse

 • 3 bl. husblas
 • 75 g Amarena kirsebærsirup
 • 3 spsk flormelis
 • 1/2 citron, saften herfra
 • 1/2 vaniljestang
 • 2 dl fløde
 • 100 g græsk yoghurt
 • Evt. nogle dråber rød frugtfarve

Pynt

 • Ruby chokolade
 • Amarena kirsebær
 • Chokoladekugler
 • Guldstøv

Fremgangsmåde

Mandelbund
Forvarm ovnen til 200 grader og spænd et stykke bagepapir over bunden af en 16 cm springform.

Blend mandler groft med digestivekiks, vanilje og bagepulver. Hæld det i en skål og riv marcipanen i. Bland det let sammen, så marcipanen ikke klumper. I en anden skål pisk æggehvider og salt til det skummer. Tilsæt så sukkeret lidt efter lidt mens du pisker. Pisk til at sukkeret er tilsat og massen er blevet sej. Hæld mandelblandingen over i marengsen og vend det forsigtigt rundt til det er ensartet. Hæld det i springformen og bag bunden i 18-20 min.

Lad den køle af i formen. Kør en skarp kniv rundt i kanten for at løsne kagen. Vend kagen og fjern bagepapiret. Sæt kagen (i springformen) i køleskabet (eller fryseren) til du er klar til at komme chokoladetrøflen på.

Chokoladetrøffel
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Sæt til side.

Smelt sukkeret i en kasserolle ved medium-lav varme til det bliver en gylden (den må ikke blive for mørk). Rør ikke i sukkeret. Hvis du har brug for at blande det lidt, så tip gryden let fra side til side. Varm samtidig fløden til lige under kogepunktet og tag den af varmen. Når alt sukkeret er smeltet, tager du det af varmen og hælder den lune fløde i – pas på det bobler meget op. Rør rundt med en træske. Kom så glukosesiruppen i og sæt karamellen tilbage på lav varme. Rør rundt til den bliver ensartet.

Hæld karamellen over chokoladen og rør rundt til den er smeltet. Kom smørret i og rør ligeledes til det er smeltet. Tag nu din bund og løs springformen, så du kan placer et stykke kageplast rundt langs siden af springformen. Luk den igen og hæld chokoladetrøflen oven på mandelbunden. Fordel den jævnt med en spartel. Sæt til side.

Hasselnøddekrokant
Smelt sukkeret i en kasserolle til det er gyldent. Tilsæt nougat og rør det ind i karamellen. Hæld hasselnødderne i gryden og rør godt rundt, så alle hasselnødder er dækket af karamel.

Hæld krokanten ud på et stykke bagepapir og lad den køle af. Knus krokanten og fordel den knuste krokant over chokoladetrøflen. Sæt den i køleskabet, så trøflen kan blive fast, ca. 1 time.

Kirsebærmousse
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.

Del vaniljestangen på langs og skab kornene ud. Bland kornene med flormelis for at løsne dem. Kom vaniljesukkeret, vaniljestangen, flormelis, kirsebærsiruppen og citronsaften i en kasserolle og giv det et opkog. Sluk for varmen. Klem vandet ud af husblassen og smelt den i den varme sirup. Lad siruppen køle lidt ned.

Kom yoghurten i en lille skål og rør evt. klumper ud. Sæt til side. Pisk fløden og et par dråber frugtfarve til en meget lind skum. Kom en eller to skefulde yoghurt i siruppen og rør det ud. Hæld siruppen over i resten af yoghurten og bland det godt sammen. Kom en lille smule af flødeskummet i og vend det sammen. Hæld blandingen over i flødeskummet og vend det forsigtigt, men hurtigt rundt til den er ensartet.

Tag kagen ud af køleskabet og hæld moussen over kagen. Bank formen mod køkkenbordet et par gange og sæt så kagen tilbage i køleskabet, så moussen kan sætte sig (ca. 4 timer).

Pynt

Placer kagen på et kagefad.

Temperer chokoladen og hæld den ud over et stykke kageplast, der er skåret 1 1/2 cm højere end kagen og i en længde, der passer til kagens omkreds. Fordel chokoladen jævnt over plasten i et relativt tyndt lag. Løft plasten væk fra alt det chokolade, der kom ud på bordet. Lad plasten ligge et øjeblik, så chokoladen lige når at blive lidt mere fast. Løft så båndet op og kom det omkring kagen. Sæt kagen i køleskabet.

Til chokoladespiralerne gentages samme proces, men efter at chokoladen er blevet smurt på kageplasten bruges en takket dejskraber (eller andet) til at skabe striber af chokolade på plasten. Plasten ligger nu igen et øjeblik før den vrides og lægges ind i små kageringe eller lignende, der kan holde den på plads. Læg den i køleskabet. Når chokoladen er hærdet op, så fjerner du forsigtigt kageplasten og skulle så gerne have fået fine chokoladespiraler.

Pynt med chokoladespiraler, kirsebær og chokoladekugler rullet i guldstøv.

Kagen skal skæres med en varm kniv for at kunne komme gennem chokoladekanten uden at den knækker. Hav et højt glas eller kop stående med meget varmt vand i samt et viskestykke til at tørre kniven med.