Kagen her er ikke svær at lave. Den kræver blot lidt planlægning, da den skal i fryseren af tre omgange. For at kunne lave tredelingen skal lagene nemlig være helt frosne.

Kagen er nemmest at lave i silikoneforme (hhv. 16, 18, 20 cm), men du kan også bruge en justerbar kagering og spænde husholdningsfilm over bunden uden på ringen. Sørg blot for at det er spændt glat ud, så der ikke kommer rynker i din kage.

NB: kagen på billederne er frossen, derfor frostmønsteret på toppen af mangoen. Den skal ikke spises frossen.

10-12 personer

Ingredienser

Mangopuré

 • 200 g mango (skrællet og uden sten, ca. 1 mango)
 • 1 citron, skal + saft
 • 1 1/2 bl husblas

Passionsfrugtmousse

 • 2 1/4 bl husblas
 • 150 g passionsfrugtkød (m. kerner, ca. 6 passionsfrugter)
 • 20 g flormelis
 • 1/4 citron (saft)
 • 1 tsk vaniljeekstrakt (gerne lys)
 • 90 g græsk yoghurt
 • 0,9 dl piskefløde

Kokosbund

 • 35 g kokosmel
 • 50 g æggehvide
 • 40 g sukker
 • 25 g flormelis
 • 10 g hvedemel

Hvid chokoladecreme

 • 2 1/4 bl husblas
 • 150 g hvid chokolade
 • 3,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Mangopuré
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Skræl mangoen, fjern stenen og skær frugtkødet i mindre tern. Kom det i en minihakker sammen med citronsaft og -skal og blend det helt fint. Kom pureen i en kasserolle og bring det i kog. Lad det simre i en 5 minutters tid. Sluk for varmen. Klem vandet ud af husblassen og smelt den i pureen. Hæld pureen i din 16 cm form og stil den på frys i 3 timer.

Når denne er helt frossen, tages den ud af formen og lægges ned i midten af en 18 cm form.

Passionsfrugtmousse
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Skrab frugtkød og kerner ud af passionsfrugterne og ned i en gryde. Giv det et opkog så frugtkødet løsner sig fra kernerne. Placer en sigte over en skål og hæld det over i sigten. Rør rundt med en spartel, så du får alt det gode med (husk at skrabe undersiden af sigten) og der næsten kun er kerner tilbage i sigten. Kom passionssaften tilbage i gryden og varm det op igen med flormelis og citronsaft til flormelisen er opløst. Tag det af varmen. Tilsæt vaniljeekstrakt. Pres vandet fra husblassen og smelt den i den varme saft. Sæt den til side for at køle ned (evt. et hurtigt besøg i køleskabet), mens du pisker flødeskummet. Pureen må ikke blive helt kold for så stivner den. Den skal blot køle ned til stuetemperatur.

Pisk flødeskummet til en let skum. Sæt til side.

Rør en smule af den stuetempererede puré sammen med yoghurten. Bland derefter resten af saften i yoghurten. Tag en smule af flødeskummet og vend i. Hæld yoghurtsaften op i flødeskummet og vend det forsigtigt rundt.

Hæld passionsmoussen over den frosne mangopure. Sørg for at moussen kommer godt ned omkring puredisken. Bank formen ned i bordpladsen et par gange for at få frigivet evt. luftbobler og sæt så formen i fryseren i min. 3 timer.

Kokosbund
Rist kokosen i ovnen ved 180 grader i ca. 5 min. Hold godt øje med den og rod lidt rundt ind i mellem, så den ikke bliver sort. Kokosen skal blive lysebrun. Tag den ud af ovnen og lad den køle af et øjeblik.

Beklæd bunden af en 18 cm springform med bagepapir. Hold ovnen tændt på 180 grader.

Pisk æggehvider og sukker til en blank og stiv marengs. Sæt til side.

Bland flormelis, hvedemel og ristet kokosmel i en anden skål. Hæld dette i marengsen og vend det forsigtigt rundt. Hæld dejen i den forberedte springform og bag den i ca. 13-15 min. Den skal være let gylden på toppen.

Lad kagen køle lidt af. Skær med en skarp kniv rundt i kanten og tag den ud af springformen. Lad den køle helt af og pak den da ind i husholdningsfilm ved at lægge den omvendt på filmen og trække bagepapiret af. Luk godt til og læg den i fryseren.

Hvid chokoladecreme
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Hak den hvide chokolade og kom den i en skål, der kan tåle varme. Hæld fløden i en kasserolle og varm den op til lige under kogepunktet (det må ikke boble).

Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt rundt med en gummispartel i små cirkulære bevægelser midt i skålen til al chokoladen er smeltet sammen med fløden. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme chokoladeblanding. Hæld cremen gennem en si over i en ren skål og dæk den med husholdningsfilm direkte på overfladen. Sæt den i køleskabet i ca. 2 timer.

Hent den frosne kage fra fryseren og befri den fra formen. Læg den ned midt i en 20 cm form. Hent også din kokosbund.

Pisk den nedkølede chokoladecreme lysere og luftig. 3-4 min. piskning med elpisker, medium hastighed. Kom cremen i en sprøjtepose. Før sprøjteposen rundt langs kanten af formen, så cremen kommer godt ned om passionsfrugtmoussen hele vejen rundt. Fordel resten oven på den frosne mousse. Tag kokosbunden og læg den ned midt i chokoladecremen med bunden opad. Tryk den ned i cremen så der presses creme op på siderne af bunden og overfladen bliver jævn. Ret evt. af med en paletkniv eller alm. kniv.

Sæt kagen tilbage på frys til dagen efter.