Kagen her kan sagtens laves uden pistacienødderne, så man blot får en almindelig mazarinbund. De kan blot udelades.

Ingredienser

Mazarinkage

  • 75 g usaltede pistacienødder
  • 150 g sukker, evt. bagesukker
  • 150 g marcipan, kold
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
  • 45 g hvedemel

Vaniljecreme

  • 1/2 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 20 g majsstivelse
  • 2 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl piskefløde

Pynt

  • 50 g mørk chokolade, finthakket
  • 400 g jordbær, ca.

Fremgangsmåde

Mazarin
Lav først en pistaciepasta af pistacienødderne: kom dem i en minihakker og blend til de bliver til en blød masse. Det tager lidt tid.

Forvarm ovnen til 175 grader og spænd bagepapir over bunden af en 22 cm springform.

Kom sukkeret i en skål og riv marcipanen på et groft rivejern ned i sukkeret. Vend det forsigtigt rundt undervejs, så marcipanen ikke bare bliver til en stor revet masse i skålen. Tilsæt smør og pistaciemasse og pisk det godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk efter hvert æg. Vend til slut melet i. Hæld dejen i springformen og fordel den i et jævnt lag.

Bag kagen i ca 40 min.

Skær rundt langs kanten med en lille kniv og tag kagen ud af springformen og lad den køle af på en rist, gerne stadig med bagepapiret på bunden, så den ikke klistrer til risten.

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Bland kornene med sukkeret.

Hæld din mælk op i en mindre gryde og tag 3 spsk fra i en skål. Bland de 3 spsk med majsstivelse, sukker, vanilje og æggeblommer. Varm mælken i gryden op til lige under kogepunktet og hæld ægge-sukkerblandingen i den varme mælk i en tynd stråle, mens du pisker. Lad nu cremen koge op og tykne, mens du pisker. Lad den koge i ca. 1 minuts tid.

Hæld cremen over i en ren skål og dæk den med husholdningsfilm direkte på cremens overflade. Sæt den i køleskabet til den er kølet helt ned.

Samling af kagen
Vask dine jordbær og læg dem på et viskestykke til tørring.

Placer din mazarinbund på dit serveringsfad. Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i mikroovn. Hæld chokoladen over mazarinbunden og fordel den ud over hele bunden. Lad chokoladen sætte sig, evt. i køleskabet.

Pisk de 2 dl piskefløde til en let flødeskum. Tag din kolde kagecreme ud af køleskabet og pisk den op til den er klumpfri. Tag en smule af din flødeskum og vend i kagecremen for at løsne den op. Vend resten af flødeskummet i ad et par omgange, så undgår du nemmere klumper af kagecreme i fløden.

Fordel kagecremen over den satte chokolade og pynt med jordbær.