Dette er en opskrift vi har brugt i familien i mange år. Hvor den oprindeligt stammer fra ved jeg ikke, men min mor fik den af sin mors kusine.

Jeg ved ikke, hvorfor den ikke er kommet på bloggen før nu. Det er en super nem kage, der tager et øjeblik at bikse sammen. Den skal så hygge sig i ovnen i et stykke tid, men så kan man jo lave noget andet imens.

På billederne her brugte jeg en 3 1/2 L bageform (22×30 cm) og så får man en relativt lav kage. Hvis du også gør det, så husk at den skal bage knap så lang tid (ca. 45-50 min.).

6 personer

Ingredienser

  • 75 g hakkede hasselnøddekerner
  • 225 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 200 g brun farin
  • 3 æg
  • 1 1/2 dl olie (smagsneutral, f.eks. rapsolie)
  • 3 dl groftrevne squash

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 150 grader og forbered en ca. 1 1/2 L bageform enten med bagepapir eller smør.

Hak hasselnøddekernerne. Kom dem i en skål og sigt mel, bagepulver, kanel og salt ned over nødderne.

I en anden skål piskes brun farin og æg sammen med en elpisker. Tilsæt olien lidt ad gangen og pisk godt. Tilsæt den groftrevne squash og vend det rundt. Tilsæt mel-nøddeblandingen og vend det rundt til det er sammenblandet. 
Hæld dejen i bageformen og bag kagen i ca. 60-70 min. Tjek om kagen er færdig med en kødnål og et let tryk med en finger (hvorefter kagen skal springe op igen).