En dejlig svampet marmorkage med et hint af citron.
8-10 skiver
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 225 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
- 1 dl creme fraiche eller yoghurt natural
- 1 dl mælk
Desuden
- Til den mørke dej:
- 2 spsk kakaopulver
- 2 spsk mælk
- Til den lyse dej:
- Skal fra 1/2 mindre øko citron
Fremgangsmåde
Forvam ovnen til 175 grader. For en ca. 1,5 L brødform med bagepapir (henover siderne, så du let kan løfte kagen op). Smør enderne af formen.
Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer.
Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk godt mellem hvert æg til dejen er lys og let.
I en anden skål sigtes mel, bagepulver, vaniljepulver og salt sammen. Dette vendes skiftevis i dejen med creme fraiche og mælk: tørt – vådt – tørt – vådt – tørt.
1/3 af dejen kommes i en anden skål og vendes med sigtet kakaopulver og mælk.
I den resterende 2/3 af dejen kommes frisk revet citronskal og vendes rundt.
Hæld halvdelen af den lyse dej i formen og fordel den over bunden. Kom al den mørke dej ovenpå og slut af med resten af den lyse dej. Med skaftet af en ske laves loops i dejen, så de to deje blander sig let.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Tjek midten med en kødnål. Der må gerne være fugtige kagekrummer på.
Lad kagen køle lidt af i formen før den tages ud og køler helt af på en rist.