Min rabarberplante synger på sidste vers for i år, så de friskplukkede rabarberstængler skal da lige udnyttes for sidste gang i år. Jeg har længe gået med en idé til nogle rabarbersnegle, men har ikke lige fået kastet mig ud i det. Nu blev det så og for sytten de er gode! En dejlig blød dej med sprød kant og sød marcipanremonce sammen med de syrlige rabarberstykker. Mums!

12 stk.

Ingredienser

 • 1 dl mælk
 • 12 g gær
 • 1 spsk rørsukker
 • 50 g blødt smør
 • 1 æg
 • ca. 250 g hvedemel
 • 1/4 tsk salt
Remonce
 • 75 g blødt smør
 • 40 g rørsukker
 • 1/2 tsk vaniljepaste
 • 25 g marcipan, groft revet
 • 115 g rabarber, skåret i små stykker
Pensling
 • Sammenpisket æg
Pynt
 • flormelis
 • ganske lidt vand

Fremgangsmåde

Lun mælken til lillefingervarmt. I en skål opløses gæren i mælken og rørsukker, smør og æg tilsættes. Rør rundt og bryd smørret op i mindre stykker . Tilsæt så mel og salt og saml dejen. Ælt den kort igennem til den kan formes til en kugle uden at hænge for meget fast i fingrene. Lad den hæve i 1 time under et fugtigt klæde.

Bland imens remoncen: rør smør, rørsukker, vaniljepaste og revet marcipan sammen.

Rul dejen ud til en rektangel på ca. 25×40 cm. Fordel remoncen oven på og spred rabarberstykkerne ud over dejen. Rul den sammen på den lange led og skær 12 stykker ud med en skarp kniv. Hver snegl sættes på en bageplade med bagepapir med enden lukket ind under, så sneglen ikke går op under bagning. De efterhæver nu i 30 min.

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pensl sneglene med æg og bag dem i ovnen i 10 min. til de er gyldne.

Spis dem enten som de er eller lad den køle helt ned og pynt dem med glasur.