Dette er et bud på påskekagen til påsken 2021, men den kan selvfølgelig spises året rundt.

Ved en mazarindej er det vigtigt at smørret og æggene har samme temperatur, ellers vil din dej skille, når æggene tilsættes. Tag derfor æg og smør ud en eller et par timer før bagning. Har du glemt det, så kan du på min Tips og Tricks side læse lidt om en hurtigere vej til stuetemperering.

6 personer

Ingredienser

Mazarinbund:
 • 100 g sukker
 • 100 g marcipan, kold
 • 100 g blødt smør
 • 2 æg, stuetemperatur
 • 30 g mel
Mandelpraliné:
 • 50 g mandler
 • 50 g sukker
Brombærganache:
 • 180 g hvid chokolade, hakket
 • 80 ml brombærpure (ca. 200 g frosne brombær, kogt op og presset gennem en si)
 • 40 ml piskefløde
 • saft fra 1/2 citron
Citronmousse:
 • 2 bl. husblas
 • 0,75 ml citronsaft (ca. 2,5 citron, afhængig af størrelse)
 • skal af 1 øko citron
 • 75 g sukker
 • 65 g græsk yoghurt
 • 130 ml piskefløde
Pynt:
 • Forskellige slags påskeæg (jeg har brugt Anton Berg og Spangsberg)

Fremgangsmåde

Mazarinkage:

Forvarm ovnen til 175 grader og spænd et stykke bagepapir over bunden af en 18 cm springform.

Kom sukker i en skål og riv marcipanen groft ned i sukkeret. Vend det rundt. Tilsæt smør og piske det til dejen samler sig i klumper. Tilsæt ét æg og pisk godt, før det næste tilsættes og der piskes godt igen. Vend melet i dejen og hæld den i den forberedte springform.

Bag kagen i ca. 30 min. Lad den køle af i formen i ca. 15 min. og tag den så ud på en rist og lad den køle helt ned.

Mandelpraliné:

Smelt sukkeret på en lille pande ved middel varme. Når sukkeret er smeltet til en karamel tilsættes mandlerne og de blandes med karamellen. Tag panden af varmen og hæld mandlerne med karamel over på et stykke bagepapir. Lad dem køle helt af inden de hakkes groft.

Brombærganache:

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn.

Kom brombærpure og piskefløde i en kasserolle og lad det nå op til lige under kogepunktet. Hæld det ned i den smeltede chokolade og rør i midten af skålen med en dejskraber, der presses let mod bunden af skålen. Rør rundt i midten indtil ganachen samler sig og bliver blank. Tilsæt citronsaft og rør igen.

Hæld ganachen over i en høj og smal beholder og stavblend den. Husk at føre din stavblender skråt ned i, så der ikke fanges en masse luft mellem ganache og stavblender.

Kom din afkølede mazarinkage i en ren springform med kageplast og fordel den hakkede praliné over. Hæld ganachen over, sørg for at få den nogenlunde ligeligt fordelt. Sæt kagen på køl eller frost, mens du laver citronmoussen.

Citronmousse:

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.

Kom citronsaft, -skal og sukker i en kasserolle og lad det koge op og simre indtil sukkeret er opløst. Tag så gryden af varmen og knug husblassen fri for vand og smelt den i den varme citronsirup. Sæt siruppen til side så den kan køle lidt af.

Kom græsk yoghurt i en skål og piskefløde i en anden skål. Pisk fløden til en meget let, stadigt flydende skum.

Tag lidt af yoghurten og rør det ud i siruppen. Hæld derefter siruppen over i resten af yoghurten og bland det rundt.

Tag så lidt af den piskede fløde og kom over i yoghurtssiruppen. Bland det sammen og hæld det så over i fløden og vend det rundt. Hæld moussen over den nogenlunde faste ganache på kagen og sæt den på køl eller frost til moussen har sat sig (2-4 timer afhængig af frost eller køl).

Pynt:

Hak en håndfuld æg i forskellige farver og fordel dem i en halvmåne på kagen. Pynt også med nogle hele små æg og evt. et overskåret marcipanæg.

Følg med på de sociale medier: