En rådhustærte med blåbær-brombær kompot. En rådhustærte består af en sprød tærtebund med en blød mazarinmasse, syrlig-sød blåbær-brombærkompot og en lækker kransekagemasse.

6 personer

Ingredienser

Mørdej
  • 75 g hvedemel
  • 25 g flormelis
  • 1/2 knsp fint salt
  • 35 g koldt smør, i tern
  • 1/4 æg (ca. 12 g)
  • 1/4 tsk vaniljepasta
Mazarinmasse
  • 55 g sukker
  • 75 g marcipan
  • 75 g blødt smør
  • 1/4 tsk vaniljepasta
  • 1/2 knsp fint salt
  • 3/4 æg (ca. 39 g), stuetemperatur
Kransekagemasse
  • 125 g marcipan
  • 40 g flormelis
  • 1/2 æggehvide
Blåbær-brombærkompot
  • 60 g blåbær, frosne
  • 115 g brombær, frosne
  • 1,5 spsk sukker
  • 3/4 spsk majsstivelse + en anelse vand

Fremgangsmåde

Mørdej:

Kom mel, flormelis og salt i en skål. Tilsæt koldt smør og nulr det hurtigt ud i melet med fingrene til det har en sandet konsistens. Slå et æg ud i en skål og pisk det let sammen med en gaffel. Mål ca. 12 g af og hæld dette i melet sammen med vaniljepastaen. Gem resten af ægget til mazarinmassen. Saml det hurtigt til en dej og form en cirkel. Pak dejen ind og læg den i køleskabet i 1 time.

Forvarm ovnen til 175 grader.

Rul dejen ud så den passer til en 19 cm tærtering (eller en tærteform) og for formen med dejen.

Mazarinmasse:

Kom sukker i en skål og riv marcipanen over. Tilsæt smør, vaniljepasta og salt og rør det godt rundt med fingrene. Hæld resten af ægget fra mørdejen i massen og rør det godt sammen. Hæld massen over tærtebunden og spred den ligeligt ud.

Bag tærten i 20-25 min.

Kransekagemasse:

Bland marcipan med flormelis og tilsæt æggehviden og rør det godt sammen. Fyld det i en kraftig sprøjtepose, helst en stofpose, med en stjernetyl. Stil til side.

Blåbær-brombærkompot:

Kom blåbær og brombær i en gryde og giv dem et opkog sammen med sukkeret. I en skål blandes majsstivelse med lidt vand og det hældes i bærrene og der røres rundt til det tykner. Du kan selv bestemme, hvor udkogte du ønsker dine bær. Sæt den til afkøling. Kom den så i en sprøjtepose.

Når tærten har bagt skrues temperaturen i ovnen op til 200 grader og kransekagemassen sprøjtes ud i to ringe på tærten og en dut i midten. Evt. overskydende kransekagemasse kan sprøjtes ud til kransekagekonfektstykker og bages sammen med tærten. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag videre i 10-15 min. til kransekageringene er gyldne.

Tag tærten ud af ovnen og fyld nu mellemrummene mellem kransekagemassen op med kompot.

Lad tærten køle ned og så er den klar til servering.

Følg med på de sociale medier: