En rådhustærte med blåbær-brombær kompot. En rådhustærte består af en sprød tærtebund med en blød mazarinmasse, syrlig-sød blåbær-brombærkompot og en lækker kransekagemasse.

6 personer

Ingredienser

Mørdej
 • 75 g hvedemel
 • 25 g flormelis
 • 1/2 knsp fint salt
 • 35 g koldt smør, i tern
 • 1/4 æg (ca. 12 g)
 • 1/4 tsk vaniljepasta
Mazarinmasse
 • 55 g sukker
 • 75 g marcipan
 • 75 g blødt smør
 • 1/4 tsk vaniljepasta
 • 1/2 knsp fint salt
 • 3/4 æg (ca. 39 g), stuetemperatur
Kransekagemasse
 • 125 g marcipan
 • 40 g flormelis
 • 1/2 æggehvide
Blåbær-brombærkompot
 • 60 g blåbær, frosne
 • 115 g brombær, frosne
 • 1,5 spsk sukker
 • 3/4 spsk majsstivelse + en anelse vand

Fremgangsmåde

Mørdej:

Kom mel, flormelis og salt i en skål. Tilsæt koldt smør og nulr det hurtigt ud i melet med fingrene til det har en sandet konsistens. Slå et æg ud i en skål og pisk det let sammen med en gaffel. Mål ca. 12 g af og hæld dette i melet sammen med vaniljepastaen. Gem resten af ægget til mazarinmassen. Saml det hurtigt til en dej og form en cirkel. Pak dejen ind og læg den i køleskabet i 1 time.

Forvarm ovnen til 175 grader.

Rul dejen ud så den passer til en 19 cm tærtering (eller en tærteform) og for formen med dejen.

Mazarinmasse:

Kom sukker i en skål og riv marcipanen over. Tilsæt smør, vaniljepasta og salt og rør det godt rundt med fingrene. Hæld resten af ægget fra mørdejen i massen og rør det godt sammen. Hæld massen over tærtebunden og spred den ligeligt ud.

Bag tærten i 20-25 min.

Kransekagemasse:

Bland marcipan med flormelis og tilsæt æggehviden og rør det godt sammen. Fyld det i en kraftig sprøjtepose, helst en stofpose, med en stjernetyl. Stil til side.

Blåbær-brombærkompot:

Kom blåbær og brombær i en gryde og giv dem et opkog sammen med sukkeret. I en skål blandes majsstivelse med lidt vand og det hældes i bærrene og der røres rundt til det tykner. Du kan selv bestemme, hvor udkogte du ønsker dine bær. Sæt den til afkøling. Kom den så i en sprøjtepose.

Når tærten har bagt skrues temperaturen i ovnen op til 200 grader og kransekagemassen sprøjtes ud i to ringe på tærten og en dut i midten. Evt. overskydende kransekagemasse kan sprøjtes ud til kransekagekonfektstykker og bages sammen med tærten. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag videre i 10-15 min. til kransekageringene er gyldne.

Tag tærten ud af ovnen og fyld nu mellemrummene mellem kransekagemassen op med kompot.

Lad tærten køle ned og så er den klar til servering.