ca. 10 pers.

Ingredienser

  • 150 g grødris
  • 2 1/4 dl vand
  • 11 dl sødmælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 stang vanilje
  • 3 spsk sukker
  • 135 g mandler
  • 6 dl piskefløde
  • Server med kirsebærsauce.

Fremgangsmåde

Kog grødis og vand i et par minutter. Tilsæt mælken og lad det koge op ved middelhøj varme, skru ned til svag varme og lad det koge i 45-50 min. Tag låget af i de sidste 5 minutter, så grøden koger lidt mere fast. Tilsæt også salten.

Mens grøden koger, hældes mandlerne i en varmefast skål og overhældes med kogende vand. Lad mandlerne stå i ca. 10 min. Skrab imens kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret, så de løsner sig.

Hæld det varme vand fra mandlerne og smut dem. Derefter hakkes de fint og så blandes i risengrøden med vaniljesukker og sukker. Kom det i en beholder og sæt det i køleskabet til det er koldt eller til næste dag.

Pisk fløden til flødeskum. Rør lidt i risengrøden, så der ingen klumper er. Rør en smule af flødeskummet i, så det løsner grøden lidt. Vend så resten af flødeskummet forsigtigt i.

Server straks eller sæt det på køl til servering.

Følg med på de sociale medier: