Lagkagen til min datters fødselsdag. Hun elsker chokoladekage og egentlig ikke så mange andre slags kager, så hvorfor ikke kombinerer min chokoladekageopskrift med creme og dejlig frugt. Klassisk men alligevel nyt.

Kagen skal stå til dagen efter. Gerne så lang tid som muligt, så hvis du laver den tidligt dagen før gør det bare kagen endnu mere svampet og lækker.

Kagen kan samles i en kagering/springform med kageplast eller uden. Det er op til dig.

10 personer

Ingredienser

Chokoladekage
 • 80 g mørk chokolade, 70%
 • 100 g smør
 • 2 1/2 spsk kakaopulver
 • 1/2 dl varmt vand, lige under kogepunktet
 • 2 æg
 • 120 g sukker
 • 120 g creme fraiche eller yoghurt naturel
 • 1/2 dl mælk
 • 135 g hvedemel
 • 7 g natron
 • 1/4 tsk fint salt
Creme
 • 2 æg
 • 3 spsk sukker
 • 3 spsk hvedemel
 • 3 dl mælk
 • 2 1/2 tsk vaniljepasta
 • 1/4 L piskefløde
 • Desuden 1 appelsin til væde til bundene.
Fyld
 • 3-4 bananer, modne
 • 400 g jordbær
Pynt
 • 300 g marcipan
 • Flormelis til udrulning
 • 2 dl piskefløde
 • Bananskiver, jordbær og chokoladestykker

Fremgangsmåde

Chokoladekage

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Spænd et stykke bagepapir over bunden af en 22 cm springform.

Smelt chokoladen og smørret over vandbad eller i mikroovn. Sæt det til side.
Bland kakaopulver og varmt vand sammen. Hæld den smeltede chokolade i og rør rundt. Lad det køle af.

Forbered disse og sæt til side:
Rør yoghurt og mælk sammen.
I en anden skål, sigt mel, natron og salt sammen.

Pisk æggene luftige og tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Pisk ca. i 5 min. til æggemassen er sej og lys. Man skal kunne “tegne” på massen, hvis man løfter elpiskeren op. Hæld chokolade-kakaoblandingen i æggemassen og vend det sammen. Bland nu skiftevis mel – mælk – mel – mælk – mel i og fold det sammen efter hver tilsætning. Hæld dejen i den forberedte form og bag den i ca. 35 min. Tjek om kagen springer tilbage, hvis du trykker let på midten af den.

Lad kagen køle næsten helt af i formen. Skær den så fri og lad den køle af på en rist.

Creme:

Kom æg, sukker og mel i en gryde og rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt lidt mælk og pisk igen og tilsæt så resten af mælken. Sæt gryden over middelhøj varme og lad det tykne og koge op under konstant piskning. Lad det koge i 1 minuts tid. Sluk for varmen og tilsæt vaniljepasta og rør det ind i cremen. Hæld cremen i en beholder, dæk den direkte på overfladen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet.

Samling af kagen:

Når kagen og cremen er kold, deles kagen i tre lagkagebunde og den 1/4 L piskefløde piskes til flødeskum. Kom den kolde creme op i en skål og pisk den indtil du er sikker på at der ikke er flere klumper. Rør et par skefulde af flødeskummet i cremen og vend så resten forsigtigt i.

Vend kagens top på hovedet og pres appelsinsaft udover den. Denne bruges som første bund i lagkagen. Fordel halvdelen af cremen udover bunden og læg tykke skiver af banan og jordbær på bunden. Gentag med appelsinsaften på den midterste bund, creme og frugt og afslut med appelsinsaft på den skårne side af chokoladekagens bund, ved den på hovedet og placer den på toppen af lagkagen – nu er bunden af kagen blevet til toppen af lagkagen. Sæt kagen på køl indtil næste dag.

Pynt:

Pisk 2 dl piskefløde til flødeskum og smør kagen op, så chokoladebundenes mørke farve bliver skjult bag flødeskummet. Ellers kan man nemlig se dem gennem marcipanbåndet. På billederne har jeg også smurt toppen med flødeskum. Her kan du også bruge glasur, hvis du/børnene er mere til det.

Mål omkredsen og højden (læg 1/2 cm til højden) på din kage. Drys lidt flormelis ud på bordpladen og rul marcipanen til et bånd, der passer til kagens mål. Rul forsigtigt båndet sammen og rul det så rundt om lagkagen.

Pynt toppen med flødeskumsdutter, banan-, jordbær- og chokoladestykker.

Følg med på de sociale medier: