Mostly

Marijane's Rabarberkage

Udskriv | Udskriv uden billede

28. jun 2013

Marijane Rabarberkagestykke

En rigtig lækker rabarberkage med den helt gode blanding mellem det sure og det søde. Opskriften er fundet på Martha Stewarts side. Jeg havde ikke helt det antal rabarber, der skulle i kagen. Der kom nok kun 3 dl rabarber i kagen og det synes jeg faktisk var passende nok. Opskriften står som jeg lavede den.

Ingredienser

  • 113 g/ 1/2 cup usaltet smør (stuetemperatur)
  • 4,7 dl/2 cups hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2,3 dl/1 cup kærnemælk
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 2,9 dl/1 1/4 cups sukker
  • 1 stort æg
  • 3 dl/2 cups rabarber i små stykker
  • 1/2 tsk kanel

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en ca. 22×33 cm bageform eller beklæd den med bagepapir og sæt den til side.

Lidt andre forberedelser: I en skål blandes mel, bagepulver og salt og skålen sættes til side. I en ny skål blandes kærnemælk og vaniljeekstrakt og sæt til side.

Brug en køkkenmaskine eller elektrisk håndmixer og pisk smøret med 2 dl sukker indtil det er luftigt, ca. 2 min. Tilsæt æg og pisk indtil det er blandet sammen. Tilsæt melblandingen skiftevis med kærnemælksblandingen. Start og slut med mel. Tilsidst vendes rabarberstykkerne i dejen.
Fordel dejen i bageformen.

I en lille skål blandes den resterende 0,9 dl sukker med kanelen. Drys blandingen udover kagen. Bag kagen i ca 35 min. eller til et træspyd kommer op af midten af kagen uden dej på.

Lad kagen køle af på en bagerist i ca 30 min., før du kaster dig over kagen.

Marijane Rabarberkage

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.