Mostly

Lemon Curd

Udskriv | Udskriv uden billede

18. aug 2013

Lemon Curd

Jeg følte mig rigtig kreativ i køkkenet i går og pludselig fik jeg en umådelig lyst til lemon curd. Det er ikke svært, men tager vel omkring 1/2 time at lave. Duften af citron er helt fantastisk og smagen … Mums!

Folk skriver om at der dannes små hvide stykker af æggehvide i deres lemon curd, men det er simpelthen, fordi deres vandbad har været for varmt, da de satte skålen over.

Ingredienser

  • 2 store æg
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl friskpresset citronsaft
  • 1/2 spsk fintrevet citronskal
  • 55 g smør, skåret i små tern

Fremgangsmåde

Rør æg, sukker, citronsaft og -skal sammen i en skål, der kan klare at stå over vandbad. Kom vand i en kasserolle (vandet skal kun gå omkring 1 cm op ad grydens side) og bring det i kog. Skru ned for varmen så vandet kun simrer. Smelt smørret langsomt i æggemassen under omrøring.

Rør i massen i mindst 3 minutter, mens den tykner. Tag den af varmen, når curd’en bliver siddende på bagsiden af en teske. Curden vil tykne yderligere, når den køler ned.Hæld curden gennem en sigte og hæld den på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet indtil servering.

Den kan holde sig 1 uges tid i køleskabet.

Lemon Curd Lemon Curd Lemon Curd Lemon Curd Lemon Curd

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.