Mostly

Granola

Udskriv | Udskriv uden billede

18. aug 2013

Mysli

Jeg så lidt af et afsnit af Better Homes and Gardens, som er et australsk bolig/have/madlavningsprogram, den anden dag og blev inspireret til at lave min egen mysli. Det er faktisk noget jeg har tænkt på flere gange, men som jeg altid er gået bort fra af frygt for at det ville blive kedeligt. Det er det dog slet ikke. Det er skønt – meget bedre end det du kan købe!

Jeg ændrede lidt på ingredienserne. Det er jo det vidunderlige ved at lave din egen mysli: du kan lave det præcis, som du ønsker.
Jeg skruede op for varmen i ovnen cirka halvvejs gennem bagetiden (fra 140 til 160 grader) da myslien ikke rigtig tog farve. Hold øje med din mysli og se om du også får brug for at skrue temperaturen lidt op.

6 personer

Ingredienser

  • 35 g usaltet smør
  • 1 spsk olie, neutraltsmagende
  • 130 g honning
  • 125 g grovvalsede havregryn
  • 1 dl kokosmel
  • 1/2 dl quinoa flager
  • 0,3 dl sesamfrø
  • 2 dl hakkede nødder – jeg brugte hasselnødder, mandler og macadamia nødder
  • 40 g tørret æble
  • 40 g tørret mango
  • 30 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 140 grader.

Rør smør, olie og honning sammen i en kasserolle og bring det op til lige under kogepunktet (det simrer under overfladen, men det bobler ikke endnu).

Bland havregryn, kokos, quinoa, sesamfrø og nødder i en skål. Hæld siruppen over myslien og rør godt rundt. Hæld myslien i en bradepande og placer myslien midt i ovnen, hvor den rister i 20-30 min., eller til den er gyldenbrun. Rør i myslien af og til så ikke kun er det øverste lag, der bliver ristet.

Skær frugten ud i små stykker, mens myslien rister i ovnen. Tag myslien ud og lad den køle lidt af, før du tilføjer frugten. Mens myslien køler helt ned sørg for at røre i det engang i mellem så det ikke bliver en stor, hård firkant.

Hæld det i en lufttæt beholder, f.eks. et glas.

Server på yoghurt eller græsk yoghurt, evt. også med akaciehonning, til morgenmad, brunch eller som en eftermiddagssnack.

Mysli Mysli Mysli Mysli Mysli Mysli Mysli

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.