Mostly

Ferskner med Mandelcrumble

Udskriv | Udskriv uden billede

29. aug 2013

Fersken Mandel Crumble

I Matt Preston’s 100 Best Recipes fandt jeg denne dessert. Jeg købte en dåse med ferskner, men af en eller anden ukendt årsag blev jeg ved at med udsætte at lave desserten. Måske havde jeg en eller anden idé om at den var kompliceret at lave (har virkelig ingen idé om hvor det kom fra.. det er en crumble!) eller noget, men i dag tænkte jeg at det skulle være. Crumble away! Det er en dejlig – og nem – dessert, som vil sætte et smil på dine læber.

Du kan selvfølgelig bruge friske, modne ferskner. Men nu havde jeg jo dåseversionen stående i skabet. Hvis du ikke kan finde ferskner, der er helt modne så bag dem i ovnen i 10 minutter uden crumble, men stadig skåret i halve, og fyld så crumblen i og sæt dem tilbage i ovnen i den normale bagetid 20 minutter.

Ifølge opskriften skal man bruge dåseferskner i halve, men Coles havde kun skiveskårede ferskner – og det var ikke noget problem.. Måske blev retten ikke lige så smuk som Prestons, men hvad, smagen var der jo og det er vel sådan set det vigtigste, ikke?

4 personer

Ingredienser

  • 6 digestive kiks
  • 110 g mandelsplitter
  • 2 æggehvider
  • 110 g sukker
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 8 halve dåseferskner (eller 4 modne, halverede)
  • Smør til smørring af form
  • Vaniljeis

Fremgangsmåde

Forvarm din ovn til 180C.

Knus kiksene og hak mandelsplitterne.

Pisk æggehviderne til de er stive og, under fortsat piskning, hæld så gradvist sukkeret. Pisk indtil det bliver hvidt og blankt. Vend kiks/mandel-blandingen i sammen med vaniljeekstrakten.

Smør en lille bageform og læg fersknerne i med skindsiden nedad. Hæld mandelblandingen i hver ferskens stenhul – fyld det godt op.

Sæt fersknerne i ovnen og lad dem bage i 20 minutter, eller til crumblen er gylden.

Server med vaniljeis.

Fersken Mandel Crumble Fersken Mandel Crumble Fersken Mandel Crumble Fersken Mandel Crumble Fersken Mandel Crumble Fersken Mandel Crumble Fersken Mandel Crumble Fersken Mandel Crumble

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.