Mostly

Mascarponeboller m. Quinoa

Udskriv | Udskriv uden billede

31. aug 2013

Mascarpone Boller Quinoa

Boller er normalt ikke noget, jeg bruger en opskrift til. Det meste af tiden bliver dejen bare slået sammen af, hvad der nu lige er i køkkenet. I denne omgang havde jeg noget mascarpone tilovers, som skulle bruges, og hvorfor ikke i en omgang boller? Resultet blev en dejlig luftig og blød bolle.

Jeg fik 9 store boller ud af opskriften her. Der er ikke noget groft mel i bollerne, da jeg af en eller anden grund var løbet tør.

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 3 spsk mascarpone
  • 30 g quinoa flager
  • 100 g tipo 00 mel
  • ca. 300 g hvedemel
  • Sammenpisket æg, til pensling

Pynt

  • Mel

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, salt, mascarpone, quinoa og tipo 00. Rør det lidt rundt før hvedemelet tilsættes. Ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være helt glat. Læg den i en skål til hævning under et fugtigt klæde til dejen er hævet til dobbelt størrelse (det tog 40 minutter for mig).

Dejen skulle nu gerne være blevet til at håndtere uden, at den klistrer til fingerne. Ælt den let igennem og form boller som sættes på en bageplade. Sæt nu bollerne i en slukket ovn og placer en lille bradepande med kogende vand i bunden af ovnen. Lad bollerne hæve ved dampen i 20 minutter.

Tag så bollerne ud af ovnen og varm den op til 220 grader. Pensl bollerne med æg og stryg mel ud over bollerne (gennem en sigte). Når ovnen er varm sættes bollerne i midten af ovnen og bages i 15-20 minutter, eller til bollerne er gyldne.

Lad bollerne afkøle på en rist.

Mascarpone Boller Quinoa Mascarpone Boller Quinoa Mascarpone Boller Quinoa

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.