Mostly

Chokolade-Chai Lagkage

Udskriv | Udskriv uden billede

2. sep 2013

Chokolade Chai Kage

Min dejlige veninde Rikke blev forlovet i forgårs aftes og det måtte jeg jo fejre, også selvom jeg sidder på den anden side af jorden i øjeblikket, så i går lavede jeg denne spændende chokolade-chai kage. Chai teen giver et super lækkert modspil til chokoladen. Smagen minder lidt om en honningkage og det er jo aldrig dårligt.

Jeg blev inspireret af et billede på Instagram af en chai cupcake og begyndte straks søgningen efter en chai kageopskrift (jeg har ingen metal muffinsform i øjeblikket og jeg orker ikke kun at bruge papir). Jeg fandt denne opskrift hos Jamie Oliver.

Igen er min kage på billederne bagt i en 18cm springform, men I får opskriften i oprindelig størrelse. Jeg har lavet et par enkelte ændringer. I får den her som jeg lavede den.

10 personer

Ingredienser

Chai smørecreme:

  • 4 kardemomme kapsler
  • 5 chai teposer
  • Et par sorte peberkorn, knust men ikke stødt
  • 100 g brunfarin (eller “lyst brunt sukker”, hvis du kan finde det)
  • 100 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 100 g flødeost (ikke light)

Chokoladekagerne:

  • 100 g mørk chokolade, 70%
  • 275 g blødt smør
  • 275 g brunfarin (eller “lyst brunt sukker”)
  • 3 æg
  • 100 g mandelmel
  • 175 g self-raising mel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 dl mælk

Pynt:

  • 100 g mørk chokolade, 70%
  • En klat smør
  • Evt. hvid chokolade spåner, friske bær eller hvad du nu lige lyster.

Fremgangsmåde

Chai-sirup:
Knæk de 4 kardemomme kapsler og put dem i en kasserolle sammen med chai teposerne og peberet. Tilsæt vand så det lige dækker og bring det i kog. Lad det simre i 4 minutter og hæld så væsken gennem i en sigte ned i en skål for at komme af med krydderierne. Hæld væsken tilbage i kasserollen sammen med brunfarin. Bring det i kog igen og skru så ned og lad det simre i 5 minutter eller til du har en tyk sirup (det tog noget længere tid for mig. Det stod bare og simrede mens jeg lavede bundene). Tag kasserollen af komfuret og lad siruppen afkøle.

Bundene:
Forvarm din ovn til 180 grader og smør siderne af to 20cm springforme og beklæd bundene med bagepapir.

Pisk smør og brunfarin i en skål til det er blegt. Pisk ét æg ad gangen i smørblandingen. Rør mandelmelen i. Sæt chokoladen over et simrende vandbad og smelt det. Bland mel, kakao, kardemomme, bagepulver og salt i en anden skål og rør det i dejen lidt efter lidt. Tilsidst tilsættes mælken, også lidt efter lidt, og chokoladen.

Del dejen mellem de to springforme og bag dem i 25-30 minutter, eller til et træspyd kommer rent ud af kagernes midte. Lad kagerne afkøle 5 minutter i formene og tag dem derefter ud og afkøl på en rist.

Smørcreme:
Rør det bløde smør sammen med flormelissen og ca. 2 spsk af chai-siruppen (eller nok til at cremen får en dejlig krydret smag). Tilsæt så flødeosten og rør indtil det er helt blandet.

Smelt chokoladen over et simrende vandbad med en klat smør i. Vend let rundt i blandingen til den er blandet og blank.

Placer en bund på et kagefad og kom smørcremen på. Læg den anden bund ovenpå og hæld langsomt den smeltede chokolade udover kagens top.

Pynt evt. med hvid chokolade spåner og/eller friske bær.

Chokolade Chai Kage Chokolade Chai Kage Chokolade Chai Kage Chokolade Chai Kage Chokolade Chai Kage Chokolade Chai Kage Chokolade Chai Kage

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.