Mostly

New York Bagels

Udskriv | Udskriv uden billede

16. sep 2013

NY Bagels

Første gang jeg fik en bagel var som morgenmad på Manhattan. Jeg var der sammen med min 10. klasse og vi fik lov til selv at gå rundt på Manhattan selv og selv sørge for vores måltider. Man var jo lidt næring med sine lommepenge og gik efter nogle billige måltider. Vi købte cinnamon & raisin bagels, som vi gik rundt på NYCs gader og spiste. Det var en helt fantastisk oplevelse at være 16 år og få lov til selv at udforske The Big Apple. Elsker den by! Hver gang jeg efterfølgende har sat tænderne i en bagel, tænker jeg på New York.

Siden jeg så brødafsnittet af Den Store Bagedyst, har jeg haft lyst til at prøve at lave bagels selv. Jeg ville dog gerne have en bagel, der var en autentisk New York oplevelse og fandt så denne opskrift på New York bagels hos Sophisticated Gourmet.

De er faktisk nemme nok at lave. Det tager bare lidt tid pga. hævning, men det gør det meste brød jo

8 stk. – medium størrelse: meget passende frokoststørrelse.

Ingredienser

  • 2 tsk tørgær
  • 1 1/2 spsk sukker
  • 3 dl varmt vand
  • 500 g hvedemel
  • 1 1/2 tsk salt
  • Æg til pensling

Topping:

  • Sesamfrø, birkes, krydderier eller hvad du lige har lyst til/kan finde på.

Fremgangsmåde

Hæld 1 dl varmt vand i en lille skål og tilsæt gær og sukker. Lad det stå i 5 minutter uden at røre i det. Efter 5 minutter røres rundt i blandingen til sukkeret er opløst.

I en stor skål blandes mel og salt. Lav en fordybning i melet og hæld gærblandingen ned i den. Rør melet ind i væsken med fingrene. Tilsæt de resterende 2 dl varmt vand efter behov (jeg skulle bruge det hele).

Tag dejen ud på bordet og ælt den godt i 10 minutter. Dejen skal være smidig, men fast og lidt stiv i det.

Smør en ren skål og dejen med olie og lad dejen hæve i 1 time under et fugtigt viskestykke. Efter hævningen slås luften ud af dejen og den hviler i 10 minutter.

Del dejen i 8 stykker (jeg målte dem af på en vægt for at få lige store bagels, men det er ikke nødvendigt) og form helt runde boller ved at køre hånden og dejklumpen i cirkelbevægelser over køkkenbordet. Pres gerne lidt ned.

Placer bollerne på let oliesmurt bagepapir og lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i 10 minutter.

Imens bringes vand i en stor gryde i kog og ovnen varmes op til 220 grader. Når vandet koger skures der lidt ned for varmen og med en hulske placeres en prøve-bagel i vandet. Hvis bagelen flyder har den hævet nok, hvis ikke skal den hæve lidt længere.

Kog bagelen i 1 minut på hver side (eller 2 minutter, hvis du vil have en sejere skorpe). Placer de færdigkogte bagels tilbage på bagepapiret og pensl dem æg og stryg topping på, hvis du ønsker.

Bag bagelsne i 20 minutter, eller til de er gyldne.

Lad bagelsne køle af på en rist. Nyd dem lune eller senere ristede med f.eks. neutral eller krydret flødeost for at få den helt rigtige New York følelse.

NY Bagels NY Bagels NY Bagels NY Bagels NY Bagels NY Bagels NY Bagels NY Bagels NY Bagels

Kommentarer

Elsebeth 19. dec 2017

Jeg bager mine bagels efter fif fra en amerikansk blog: Dejen skal tilsættes så meget mel, at der ikke skal mel på bordet, når man former sine bagels. De har hævet tilstrækkeligt, hvis en af dem flyder ovenpå i en skål med koldt vand. Man skal huske at lave hullet ret stort, da det svinder ind under hævningen.

Merete Staun Knudsen 20. dec 2017

Hej Elsebeth
Tak for tips! :) Det er alt for længe siden jeg sidst har bagt bagels. Det må der snart gøres noget ved. God jul!
Mange hilsner
Merete.

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.