Mostly

Dulce de Leche

Udskriv | Udskriv uden billede

20. sep 2013

Dulce de Leche

Mmm, karamel! Jeg har igennem længere tid gerne ville lave dulce de leche – har jo set diverse bloggere skrive kun rosende ord om det. Du kan bruge det på f.eks. yoghurt og mysli, som frosting, på is, kage, desserter eller snup en teskefuld som en lille snack.

Opskriften er fundet hos Ayoesine. Jeg er jo fan af at lave tingene helt fra bunden, hvis det ikke er alt for besværligt, og det er netop det, man skal i denne opskrift. Den kræver lidt tid: ca. 1 time med piskning i gryden, men hva, så får man også lidt motion og kan tillade sig at spise lidt ekstra (eller noget..).

Min karamel blev dog ikke helt som på diverse folks billeder.. Næste gang vil jeg måske ikke koge den helt så længe, da den er blevet meget tyk – faktisk næsten som flødekarameller. Det gør selvfølgelig ikke så meget bortset fra, at den var noget besværlig at få på glas og også smurt ud over de cheesecake barer, jeg ville bruge den til.

400-500 ml.

Ingredienser

  • 1 L sødmælk
  • 1/2 stang vanilje, kornene (blandet med 1 spsk sukker) og stangen
  • 300 g uraffineret rørsukker
  • 1-2 tsk natron (bikarbonat)

Fremgangsmåde

Kog mælken op i en stor gryde. Hæld den igennem et osteklæde over en skål. Rengør gryden og hæld mælken tilbage i den store gryde.

Tilsæt vaniljesukker, stangen og rørsukker. Rør hele tiden. Når mælken koger igen og sukkeret er opløst fjernes vaniljestangen og natronen tilsættes. Her er det vigtigt, at gryden er meget stor, da det skummer meget op (ca. 3 gange højden af mælken).

Ved medium varme koger blandingen videre i ca. 1 time under konstant omrøring – i hvert fald næsten konstant.. Lad det ikke stå mere end 1 minuts tid uden omrøring. Når blandingen begynder at tykne, er det vigtigt at røre konstant, så det ikke brænder på.

Karamellen er klar, når den er gyldenbrun og begynder at vise bunden af gryden, når en grydeske køres igennem.

Kom gryden i et koldt vandbad med isterninger (jeg fyldte vand og isterninger i vasken). Rør konstant til karamellen er kølet lidt ned.

Hæld karamellen på et sterilt glas. Opbevar den i køleskabet i 1-2 måneder.

Dulce de Leche Dulce de Leche Dulce de Leche Dulce de Leche Dulce de Leche Dulce de Leche Dulce de Leche

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.