Mostly

Ricotta & Mascarpone Cheesecake med Blåbær

Udskriv | Udskriv uden billede

9. okt 2013

Ostekage Ric/Mas Blåbær

I går var det en af de søde piger på Animal Welfare League kontorets fødselsdag, så jeg tænkte, at jeg ville lave en fødselsdagskage til hende. Vi havde talt meget om mad og kage, og jeg vidste, at hun elskede ricotta og gerne ville prøve en cheesecake med netop det. Jeg fandt denne vidunderlige og frugtfyldte cheesecake til lejligheden. Alle på kontoret elskede den og det gjorde jeg også.

Opskriften er fra Søndag. Kagen er fuld af blåbær så hvis du ønsker mere cheesecake smag, kan du udelade lidt af bærrene, og måske tilføje dem til dekorationen i stedet.

8-10 personer

Ingredienser

  • 200 g digestive kiks
  • 110 g smør, smeltet
  • Smør til smøring af springformen
  • 250 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 110 g sukker
  • 3 æg
  • Fintrevet citronskal af 1/2 øko citron
  • 125 g blåbær

Pynt

  • 50-100 blåbær

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 160 grader. Spænd bagepapir over bunden på en 22 cm springform og smør siderne med smør.

Knus kiksene, eller blend dem, og bland dem med smørret. Pres blandingen ned i bunden af springformen og sæt den i køleskabet, mens du laver fyldet.

Rør ricotta og mascarpone sammen med sukkeret til det bliver en lind masse. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend citronskal og blåbær i og hæld det over den kolde bund.

Bag kagen i 60-65 minutter. Lad den køle og server den med friske blåbær.

Kagen kan holde sig i 1 uge i køleskabet – hvis du da kan lade den stå.

Ostekage Ric/Mas Blåbær Ostekage Ric/Mas Blåbær Ostekage Ric/Mas Blåbær Ostekage Ric/Mas Blåbær Ostekage Ric/Mas Blåbær Ostekage Ric/Mas Blåbær Ostekage Ric/Mas Blåbær

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.