Chokoladekage m. Chokoladestykker

Udskriv | Udskriv uden billede

15. okt 2013

Chokoladekage m chok stk

Min forlovede går til karate (shinkyokushin) og havde sidste træningstime med sin australske sensei i går, da han skal til stævne i Japan og ikke kommer tilbage, før vi rejser videre fra Australien. Til anledningen havde jeg bagt en chokoladekage og forsøgt at lave shinkyokushins logo i royal icing (hvilket jeg aldrig har arbejdet med før). Jeg ved ikke hvor godt logo’et gik (de 4-5 prøver jeg lavede på bagepapir gik desværre bedre end det der kom på kagen), men folk var vældig begejstrede for kagen.

Jeg har taget hvad der faktisk er den første chokoladekageopskrift jeg fik og prøvede – aka en kakao-kage – og gjort den lidt mere spændende med nogle chokoladestykker.

Billedet af glasuren (1 pisket pasteuriseret æggehvide + 100 g sigtet flormelis) blev ikke lige super godt. Jeg fik pludselig meget travlt og skulle nå et tog, så der var kun lige tid til at tage et hurtigt (og skævt) billede i farten, før man så mig løbe gennem Sydney.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader.

Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt efter hvert æg. Tilsæt den hakkede chokolade.

Bland mel, bagepulver og kakao i en anden skål. Si det i æggeblandingen og vend den rundt.

Tilsæt mælken og når det er blandet ind i dejen, tilsæt så det kogende vand.

Bagetiden afhænger lidt af den form, du bruger og hvor høj din kage er. Min var kun ca. 2 cm høj og skulle kun bages i 30 minutter, men bagetiden kan sagtens være 1 time. Tjek efter med et træspyd i midten af kagen.

Chokoladekage m chok stk Chokoladekage m chok stk

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.