Mostly

Upside Down Æblekage

Udskriv | Udskriv uden billede

17. aug 2014

Upside Down Æblekage

Den tidlige æblesæson er begyndt og en ven af familien har netop det: tidlige æbler (Discovery). Jeg er ikke særlig begejstret for Discovery æbler, da de tit er ret kedelige i smagen og de bliver hurtigt melede i konsistensen. Men de er faktisk okay til kager og mad. Jeg ville afprøve en ny æblekage opskrift. Jeg laver altid den samme slags æblekage, æblekage med låg (som jeg ser ikke engang er her på siden.. Det må vi jo have lavet om på) – delvis fordi det er en af min forlovedes yndlingskager. Jeg huskede så upside down kagerne de lavede i Den Store Bagedyst. Jeg stoler ikke rigtig på de opskrifter, men jeg tog en chance med denne her, fordi det var Katja (sønderjyden), der lavede den og hun var efter min mening en af de bedste i showet.

Det er en fin kage med en fin smag. Æblerne skinner ikke så meget igennem i smagen dog. Det er måske pga. æblesorten. Ellers skal æbleskiverne måske være noget tykkere. Kagebunden er meget let og så er der karameltoppen, som giver kagen tyngde. Både bunden og toppingen har æble i og det er helt sikkert en del af grunden til den lette og fugtige bund.

Jeg vil foreslå at bruge en køkkenmaskine til at blande den første del af dejen. Min håndmixer kæmpede noget med den “tørre” dej, selvom den normalt er ret effektiv. Opskriften er skrevet, som jeg lavede den.

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg, delte
  • 200 g mel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 abler, skrællede og kernehusene fjernet
  • 25 g mandler, finthakkede

Topping

  • 4 spsk smør
  • 1,5 dl brun farin
  • Lidt salt
  • Citronsaft
  • 2 æbler

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader. Forbered en springform (24-26 cm) ved at spænde bagepapir ud over bunden og smøre siderne godt.

Pisk smør og sukker godt. Tilsæt en æggeblomme ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. I en anden skål piskes æggehviderne stive.

I en tredje skål blandes mel, kartoffelmel og bagepulver. Si melet i smørblandingen lidt efter lidt. Rør godt til det er helt blandet sammen.

Riv æblerne ned i dejen og vend dem i sammen med de finthakkede mandler. Tilsidst vendes de stive æggehvider forsigtigt i lidt ad gangen.

Topping:
Smelt smør, brun farin og salt på en pande over medium varme. Lad det simre svagt i 4-5 minutter til det har fået en karamelagtig konsistens.

Skræl æblerne og skær kernehusene ud. Skær æblerne i skiver, ikke for tyndt.

Hæld karamellen i springformen. Placer æblerskiverne i karamellen. Hæld dejen over æblerne.

Sæt kagen på nederste rille i ovnen og lad den bage i 50 minutter.

Når kagen er færdig, så lad den køle af i springformen i 15 minutter før den tages ud og vendes på hovedet.

Server med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis og en varm kop te eller kaffe.

Upside Down Æblekage Upside Down Æblekage Upside Down Æblekage Upside Down Æblekage Upside Down Æblekage Upside Down Æblekage Upside Down Æblekage

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.