Mostly

Lemon Poppy Seed Cake

Udskriv | Udskriv uden billede

2. jul 2013

Lemon poppy seed

Jeg prøvede lemon poppy seed cupcakes første gang, da en veninde havde en shake’n’bake pakke med hjem fra USA til mig. Jeg tænkte først, at det var da en spøjs blanding, men det er rigtig godt og det er faktisk gået hen og blevet en af mine yndlingskager.

Jeg fandt opskriften her. Jeg har dog ændret lidt. Her står den, som jeg lavede den.

8 personer

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 270 g sukker
  • 2 spsk blå birkes, strøjne
  • Skal af 1 citron
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 æg, piskede
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,7 dl mælk

Glasur

  • Saft og skal af 1/2 citron
  • 150 g flormelis
  • en smule vand

Directions

Forvarm ovnen til 180 grader. Spænd et stykke bagepapir ud over bunden af en 20 cm springform.

Pisk smør og sukker til det er let og luftigt. Tilsæt birkes, citron skal og saft og rør godt. Tilsæt de piskede æg og rør igen godt. Sigt mel og bagepulver i skiftevis med mælken. Hæld dejen i springformen og glat overfladen.

Bag kagen i 10 min. og skru så temperaturen ned til 170 grader og bag videre i 40-45 min., eller til et træspyd kommer op uden dejrester.

Køl kagen af på en ovnrist.

Glasur: Bland citronsaft og skal med flormelis til det har den rette konsistens (den skal være rimelig tyk). Hæld glasuren over den kolde kage og server.

Lemon poppy seed Lemon poppy seed

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.