Mostly

Småkager med Chokolade og Hasselnødder

Udskriv | Udskriv uden billede

12. nov 2014

Chokoladetoppe

Manden i huset er vild med småkager. Jeg bager dem sjældent. Jeg ved egentlig ikke hvorfor. Det er jo pærelet. Jeg har valgt at kalde dem ‘småkager’ og ikke cookies, fordi for mig er en cookie noget lidt chewy og de her småkager er skønt sprøde.

Opskriften er fra Karolines Køkken, nærmere bestemt Det Bedste fra Karolines Køkken. Det er en opskrift, min mor altid bagte ved juletid, så duften minder mig om jul og hygge.

Det værste ved småkager er, at den ene lokker den anden ned, så man får trænet sin standhaftighed, hvis de ikke skal ryge alt for hurtigt.

Ca. 30 stk.

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 200 g mel
  • 1/2 tsk natron
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 75 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rør smørret med sukker, farin, vaniljesukker og æg. I en anden skål blandes mel og natron, hvilket sigtes i smør-sukker blandingen. Hak hassenøddekernerne og chokoladen groft og tilsæt det til dejen. Rør dem godt ind i dejen.

Med to teskeer placeres dejen i toppe på en bageplade med bagepapir. Sæt toppene med god afstand, da de flyder lidt ud.

Bag toppene i 8-10 minutter øverst i ovnen.

Lad småkagerne køle helt af før de enten kommes på glas eller i en kagedåse.

Chokoladetoppe Chokoladetoppe chokoladetoppe

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.