Mostly

Lagkage med Hindbærfromage og Hvid Chokolademousse

Udskriv | Udskriv uden billede

12. nov 2014

Hindbær Hvid Chokolade Lagkage

Denne kage er fra mandens fødselsdag i oktober. Han skulle naturligvis fejres med den helt store middag og lagkage, altsammen bestemt af herren selv. Han er rigtig glad for hindbær i kage, så en hindbærmousse eller fromage gav ligesom sig selv. Han ønskede sig så hvid chokolademousse i andet lag + at lagkagen blev lavet med købebunde. Så må man jo følge fødselsdagsbarnets ønsker.

Jeg lavede Amos hindbærroulade den anden dag og synes egentlig ret godt om smagen, så jeg tror, at jeg vil afprøve den som lagkagebunde næste gang.

Hindbærfromagen er ret fast og tæt, men med god og kraftig smag. Opskriften stammer fra Lauras Gæstebud, et lille hæfte, der fulgte med Ugebladet Søndag engang. Opskrifterne skal forestille at være Laura fra Matadors. Den hvide chokolademousse er fra Magasinet Mad.

Jeg havde noget marcipan tilovers efter at have lavet marcipanlåget og derfor kom der en rose (min første af slagsen i øvrigt) på kagen. Du kan sagtens gemme overtrækket i en lukket plastikpose på køkkenbordet til brug en anden dag, f.eks. til træstammer eller, som mig, hindbærroulade.

Jeg lavede kagen dagen i forvejen og marcipanlåget kom på kagen om formiddagen på serveringsdagen og så stod den ellers og ventede i køleskabet til det blev tid til servering.

Ingredienser

  • 3 lagkagebunde

Hindbærfromage

  • 3 blade husblas
  • ca. 3-400 g frosne hindbær
  • 75 g sukker
  • 3 dl piskefløde

Hvid Chokolademousse

  • 150 g hvid chokolade
  • 1/2 spsk smør
  • 2 past. æggeblommer
  • 2 1/2 dl piskefløde

Marcipanlåg

  • 400 g ren rå marcipan
  • 200 g flormelis
  • ca. 28 g glukosesirup
  • Flormelis til udrulning

Fremgangsmåde

Brug en kagering på 22 cm. Udstik dine kagebunde så de passer dertil. Læg en bund i ringen.

Hindbærfromage:
Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog hindbærrene ud og pres dem gennem en sigte, så du får 2 dl ren hindbærsaft. Varm saften op og smelt sukkeret heri.

Pisk fløden til skum.

Smelt den opblødte husblas over vandbad. Pisk hindbærsaften i. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hæld fromagen over bunden i formen. Læg den midterste bund på og sæt kagen på køl i min. 4 timer.

Hvid chokolademousse:
Smelt chokoladen og smørret over et vandbad. Tag gryden af varmen og rør én æggeblomme i ad gangen (ja, konsistensen bliver lidt mærkelig nu).

Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i chokoladen lidt efter lidt – sørg for at bevare luftigheden fra skummet. Fordel moussen over kagebunden og køl kagen ned i min. 3 timer.

Marcipanlåg:
Ingredienserne røres sammen i en røremaskine til massen er ensartet. Kør ikke for længe, da marcipanen vil begynde at udskille olie og det vil vi ikke have. Opbevar marcipanen i en lukket plastikpose ved stuetemperatur indtil den skal bruges.

Ælt marcipanen smidig med varmen fra dine hænder. Dette er meget vigtigt, da vi har brugt for et smidigt låg, så vi kan få en pæn overflade på kagen. Hæld lidt flormelis på bordet. Form marcipanen til en høj, rund cirkel og vend den på alle sider i flormelissen. Begyndt at rulle marcipanen ud på bordet. Sørg for at marcipanen hele tiden slipper bordet, ellers kom mere flormelis på bordet. Pres ikke ned, mens du ruller – lad kagenrulle gøre arbejdet. Rul marcipanen ud i en relativt tynd cirkel.

Hvis der, på den færdigt udrullede cirkel, er små hvide pletter af flormelis skal du blot bruge varmen fra dine hænder til at opløse dem. Kør dine hænder over marcipanen uden at trykke ned.

Når du skal flytte låget over på kagen, hav da kagen stående ved siden af. Du skal bruge dine underarme til at bære låget: få forsigtigt dine hænder ind under låget indtil det ligger på dine underarme. Flyt det hurtigt over på kagen. Glat det ud og ned lags siderne. For at få det glat langs kagens sider “strækkes” marcipanen ved at holde på kanten af låget og forme ned omkring kagen med den anden hånd.

Skær den overskydende marcipan af. Sæt kagen på køl indtil servering eller server med det samme.

Hindbær Hvid Chokolade Lagkage Hindbær Hvid Chokolade Lagkage Hindbær Hvid Chokolade Lagkage

Kommentarer

Charlotte Vestergaard 14. jun 2018

Hvor mange personer er lagkagen til

Merete Staun Knudsen 14. jun 2018

Hej Charlotte.

Kagen er til ca. 10-12 personer. Selvfølgelig afhængig af hvor kageglade dine gæster er ;)

Mange hilsner
Merete.

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.