Mostly

Marcipankugler med Citron og Pistacie

Udskriv | Udskriv uden billede

15. dec 2014

Konfekt

Så blev det juletid. Faktisk er den jo halvt ovre allerede, desværre. Men jeg er altså først kommet til konfekten nu. Dette stykke konfekt er ret anderledes end hvad man ellers får her ved juletid. Det er dejligt friskt pga. syrligheden fra citronen. Så et lidt anderledes stykke konfekt til konfektskålen på julebordet, der gør en i stand til lige at klemme et ekstra stykke ned.

Jeg har gennem de sidste par måneder fået inspiration fra diverse sider på Facebook og Instagram. Den her opskrift kommer fra Mad & Bolig. Jeg har dog lavet den lidt om, så den passede bedre til mig – og min mor. Jeg afprøvede den lidt til ære for hende. Hun er vild med pistacienødder, men ikke hvid chokolade, derfor bruger jeg mørk chokolade som overtræk.

ca. 24 små kugler

Ingredienser

  • 200 g ren rå marcipan
  • Saft og skal fra 1/2 øko citron
  • 40 g usaltede pistacienødder
  • ca. 175 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Ælt marcipanen sammen med saft og skal fra citronen. Hak pistacienødderne meget fint og læg dem i en lille skål.

Bring et vandbad i kog og tag det af varmen. Sæt skålen med 1/3 del af chokoladen over det varme vand og lad skålen varme op og chokoladen smelte. Tag det af vandbadet og smelt resten af chokoladen.

Dyp nu en kugle i chokoladen. Brug to gafler til at holde styr på den. Læg den straks over i pistacienødderne. Drys lidt nødder over kuglen og skub den rundt i nødderne ved hjælp af en tredje gaffel. Sæt kuglen på et stykke bagepapir og lad den tørre.

Opbevar i en kagedåse eller et glas.

Konfekt Konfekt

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.