Mostly

Ricotta Müsliboller

Udskriv | Udskriv uden billede

4. jul 2013

Ricotta Müsliboller III

Jeg havde en rest ricotta stående i køleskabet, som jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge til. Jeg søgte på nettet efter en bolleopskrift og fandt denne her. Jeg er ikke helt oppe at køre over bollerne, men de er ok, og de holder sig dejligt fugtige flere dage efter bagning.

Dejen kan enten koldhæve natten over eller hæve i en time et lunt sted. Hvis du vælger sidste løsning, som jeg gjorde, skal du bruge lidt mere gær.

Nogle af ingredienserne havde jeg ikke lige, så jeg erstattede dem med noget, jeg havde. Opskriften står, som jeg lavede den.

Ingredienser

Ca. 20 stk.

  • 10 g gær
  • 1/2 L vand
  • 1 tsk salt
  • 250 g ricotta
  • 1 dl lys sirup
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 2 dl kokosmel
  • 2 dl rosiner
  • 1 æble eller pære, groft revet m. skræl
  • 2 tsk kanel
  • 600 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt da resten af ingredienserne og ælt godt. Dejen bliver ikke galt, men det er heller ikke meningen. Lad dejen hæve enten natten over eller 1 time.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Sæt dejen på en bageplade med to skeer. Bag i 15-20 minutter.

Ricotta Müsliboller Dej Ricotta Müsliboller I Ricotta Müsliboller II

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.