Mostly

Mandelkage med Ricotta og Bær

Udskriv | Udskriv uden billede

22. mar 2015

Ricotta Taybær

Jeg sad og browsede lidt på Instagram for nogle dage siden og faldt over en lækker profil: FindFarah. Hun havde et skønt billede af en ricotta og marionberry (har ingen ide om, hvad de hedder på dansk.. tror slet ikke, de findes her) kage. Den lød simpelthen så lækker, så den blev bagt i fredags, da min familie kom til middag.

Enhver lille anledning til kage udnyttes på det groveste i øjeblikket! Min forlovede er hoppet på LCHF kuren, da han gerne vil tabe sig lidt omkring maven før vores bryllup i maj. Det betyder jo så nul sukker og mel til den herre. Hvilket betyder al kage skal spises af mig. Og han skal sidde og kigge på, at jeg spiser kage. Så ondskabsfuld kan jeg ikke lide at være. Jeg har derfor forsøgt at bage kager uden mel og sukker, men det er altså bare ikke godt! Det nærmer sig blasfemi! Folk skriver om hvor godt de kager smager, men det må altså være, fordi de har glemt hvordan en rigtig kage smager. Sorry to say.. Så når der kommer gæster så kan jeg endelig få bagt en rigtig kage og så må Morten få frugt med flødeskum og vaniljepulver.

Nå, tilbage til opskriften. Kagen her smager lidt af mazarinkage med bær, fordi der er mandelessens i. Jeg havde nogle taybær (et hindbærlignende bær) i fryseren, som jeg tænkte kunne erstatte marionbærerne. Den oprindelige opskrift er med blåbær, så jeg tænker, at alle bær kan bruges. Så længe de er frosne.

Opskriften er oversat fra amerikanske mål, deraf de lidt skæve tal. Jeg har skrevet opskriften, som jeg lavede den.

10 personer.

Ingredienser

  • 2,3 dl sukker
  • 3/4 tsk salt
  • 3,5 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 3 store æg, stuetemperatur
  • 250 g ricotta
  • 1/4 tsk mandelessens
  • 50 g usaltet smør, smeltet
  • 1/2 dl mandelflager
  • 3 dl frosne bær (delt i 2 dl og 1 dl)

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Beklæd bunden af en ca. 23 cm springform med bagepapir og smør siderne. Stil til side.

Bland sukker og salt med sigtet mel, bagepulver og vaniljesukker.

I en anden skål piskes æg, ricotta og mandelessens sammen. Vend stille og roligt melblandingen i til det er en ensartet masse. Vend det smeltede smør i dejen og tilsidst de 2 dl bær.

Hæld dejen i springformen og fordel mandelflager og den sidste deciliter bær over kagen.
Bag kagen i ca. 60 minutter eller til den er gylden og der ikke kommer rå dej med, når du tjekker med et spyd.

Før en kniv rundt i kanten for at løsne kagen, og lad den så køle af i 20 minutter, før du tager den ud af springformen.

Ricotta Taybær Ricotta Taybær Ricotta Taybær Ricotta Taybær Ricotta Taybær

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.