Mostly

Riskage

Udskriv | Udskriv uden billede

28. maj 2015

Riskage

I lørdags var der Eurovision og familien var på besøg for at se på kitsh og dårlig musik. Ja, ja, det skal man jo Nogle dage forinden havde jeg set brødrene Prices program om egnsretter. De var i Sønderjylland til sønderjysk kaffebord og lavede så selv efterfølgende “riskach”. Det synes både manden og jeg selv lød som en sjov idé. Vi forestillede os at det måtte smage lidt som en kæmpe risklat. Og det gør det sådan set også. Server f.eks. lidt stikkelsbærkompot til.

Opskriften bruger en 23 cm springform. Det gjorde jeg så også, men kagen blev noget lav, synes jeg. Hvis man vælger en mindre springform, skal man selvfølgelig være ekstra opmærksom, når kagen er i ovnen.

Desuden siger opskriften at det tager 30 minutter at koge risengrøden. Det vil jeg tage som en cirka tid. Min grød kogte noget længere. Jeg kogte grøden dagen i forvejen, da den skal køle helt ned og så var det nemmere at dele det lidt op.

Når æggehviderne skal piskes stive, kan du evt. tilsæt en lille smule salt, så skulle æggehviderne blive mere stive, eller i hvert fald hurtigere stive, selvom det jo ikke tager meget tid at piske 2 æggehvider stive. Men det er da meget sjovt.

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 80 g grødris
  • 5 dl sødmælk
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g smeltet smør
  • 2 æggeblommer
  • 50 g mandler
  • 1/2 tsk kardemomme
  • skal af 1 øko citron
  • 2 æggehvider

Pynt

  • 2 dl piskefløde pisket til flødeskum
  • 50 g ribsgelé

Fremgangsmåde

Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt risene. Lad dem koge et par minutter i vandet, mens der røres rundt. Hæld mælken over og lad grøden koge sig tyk. Kom grøden i en anden bøtte og sæt den i køleskabet til den er helt kold.

Spænd et stykke bagepapir over bunden af en 23 cm springform og smør siderne. Forvarm ovnen til 150 grader.

Rør sukker, vaniljesukker, smeltet smør og æggeblommer i den kolde grød.

Hak mandlerne og vend dem i grøden sammen med kardemomme og citronskal.

Æggehviderne piskes helt stive. Vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i springformen og bag kagen i ca. 60 minutter.

Lad kagen afkøle helt før den, lige før servering, pyntes med flødeskum og ribsgelé.

Riskage Riskage Riskage Riskage

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.