Mostly

Mazarinkage med Pistacie

Udskriv | Udskriv uden billede

11. jun 2015

Frangipane pistachio

Til mors dag bagte jeg første gang denne kage, da min mor er vild med både mazarinkage (bare rolig, ikke den fra Dancake) og pistacie, så kombinationen måtte jo lige være hende. Og både hun og vi andre var vilde med den! Den er virkelig lækker og svampet.

Første gang jeg bagte den fulgte jeg, naturligvis, opskriften og brugte en 20×20 form til at bage den i. Men efter ca. 1 times bagning var midten af kagen stadig overhovedet ikke bagt! Samtidig var kagen ved at blive noget mørk på toppen. Det var jo pænt irriterende, så i går brugte jeg en 30×22 cm form og kagen blev fint bagt. Kagen blev jo så ikke helt så høj, men går man efter mazarintærte-looket, så gør det jo ikke noget

Jeg tror, jeg engang må prøve at omdanne den til en jordbærtærte med noget vaniljecreme på. Her en dag i sommermånederne ville jo være optimalt.

Server med lidt frisk frugt, så glider der et ekstra stykke ned

Ingredienser

Pistaciemasse

  • 45 g usaltede pistacienødder
  • 15 g sukker
  • 1/2 dl vand

Marcipanmasse

  • 220 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg

Sandkagedej

  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • Korn af 1/2 vaniljestang eller 1 stor tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 4 æggeblommer
  • 120 g hvedemel

Pynt

  • God mørk chokolade (56 %)
  • Pistacienødder

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader og forbered en bageform ved enten af smøre den eller beklæde den med bagepapir.

Start med pistaciemassen: Hak pistacienødderne fint i en minihakker. Hæld dem i en kasserolle sammen med sukker og vand. Bring det i kog og lad det koge indtil vandet er fordampet. Lad det ikke koge helt tørt, da det ellers bare bliver en hård masse. Lad det køle af, mens resten af kagen forberedes.

Marcipanmasse: Ælt marcipanen med sukkeret til det er en ensartet masse. Du kan enten gøre det med hænderne, hvis du ikke er bange for fedtede fingre og gerne vil have lidt flere fingermuskler, eller du kan køre det på en køkkenmaskine, men husk så at skrabe siderne ned jævnligt. Tilsæt smørret lidt efter lidt og ælt godt efter hver smørklump. Tilsidst tilsættes ægget og igen æltes massen godt sammen. Sæt til side.

Sandkage: Pisk smør, sukker og vanilje sammen til det begynder at lysne. (hvis du bruger en håndmixer, så plejer jeg lige at blande smør og sukker sammen med en ske først, så der ikke står sukker ud til alle sider) Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk rigtig godt efter hvert æg. Massen skiller lidt, når ægget kommer i. Pisk indtil den begynder at samle sig igen. Dernæst tilsættes æggeblommerne og der piskes godt igen. Sigt tilsidst melet i og vend det forsigtigt rundt.

Nu blandes det hele i skålen med marcipanmassen: Rør pistaciemassen i marcipanen. Tag en lille smule af sandkagedejen og vend den forsigtigt i marcipan/pistaciemassen. Hæld lidt mere af sandkagen i og vend det igen forsigtigt i. Fortsæt til der ikke er mere sandkagedej tilbage. Hæld dejen i bageformen.

Bag kagen i 40-45 minutter, eller til den giver efter ved et let tryk med en finger. Lad kagen køle helt af og overtræk den derefter med mørk chokolade. Pynt evt. med f.eks. hakkede pistacienødder.

Frangipane pistachio Frangipane pistachio

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.