Mostly

Sprød Æblecrumble m. Marcipan

Udskriv | Udskriv uden billede

4. jul 2013

Æble Crumble VI

Jeg fandt denne opskrift på Kinnas blog. Den er super god og enkel. Jeg har dog tilføjet lidt marcipan.

Marcipan er en dejlig ingrediens og den kan fryses, så man altid har lidt ved hånden. Den er også nemmere at rive marcipanen, når den er frossen. Jeg har så skåret lidt ned på sukkeret. En crumbles laves af lige meget mel, sukker og smør: 1/3 mel, 1/3 sukker og 1/3 smør. Tilføjelsen af marcipan og nedskæringen af sukker ødelægger selvfølgelig denne symfoni, men jeg synes ikke, den bliver mindre sprød.

Opskriften står, som jeg lavede den.

2 pers.

Ingredienser

2-3 pers.

  • 4 æbler, evt. flere
  • En lille smule kanel
  • 75 g mel
  • 60 g sukker
  • 75 g smør
  • 50 g revet marcipan
  • Creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl æblerne og skær dem i både. Læg dem i en frysepose og drys kanel over. Luk posen og ryst den så kanelen fordeles. Læg æblerne i et ovnfastfad (ca 17cm). Bland mel, sukker, smør og marcipan med fingrene, men bland det ikke for meget. Dejen skal være smuldrende. Fordel dejen over æblerne.

Bag crumblen i ca. 20-30 min. til den er gylden på toppen.

Server varm med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Æble Crumble I Æble Crumble II Æble Crumble III Æble Crumble IV Æble Crumble V

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.