Mostly

Bananlagkage

Udskriv | Udskriv uden billede

4. jul 2013

Bananlagkage 2012

Det her er lagkageklassikeren i vores familie. Den har været en del af fødselsdagene i vores familie lige fra jeg var lille. Lagkagen skal lægges sammen dagen før.

Jeg har prøvet at lave mine egne bunde, men det er bare ikke det samme. Lagkagen skal have en speciel smag og den får den kun med de billige lagkagebunde fra Fakta. Det lyder nok åndssvagt, men smage kan minde en om ens barndom og det gør denne lagkage, men kun med de bunde
Update: nu har jeg fundet en lagkagebundsopskrift, som opfylder mine strenge krav om ikke at overdøve fyldets smag og være lette op luftige. Amos opskrift synes jeg faktisk er rigtig god, så den kan jeg varmt anbefale, hvis man vil prøve noget andet end købebundene

Kagen skal også laves med hjemmelavet kagecreme. Det er ikke svært eller mere omfattende end at koge en pulvercreme. Cremeopskriften kommer fra Arla.

Ingredienser

Creme:

  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker eller korn af 1/2 stang vanilje
  • 1/4 L fløde
  • 3 lagkagebunde
  • ca. 6 modne bananer (afhængig af størrelsen på bananen), skivet
  • Saft fra 1 appelsin

Fremgangsmåde

Slå æggene ud i en gryde og rør melet ud, så du undgår klumper i cremen. Tilsæt sukker. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør ind imellem. Hvis du bruger vaniljekorn tilsæt dem så nu før kogningen, men hvis du bruger vaniljesukker så vent til gryden er taget af varmen. Bring cremen i kog under piskning. Når cremen er blevet tyk tages den af varmen (husk evt vaniljesukker) og skal nu afkøles hurtigt. Kom cremen i en beholder, hvor den kan blive bredt ud, så nedkølingen går hurtigt. Dæk cremen med husholdningsfilm direkte på cremen og sæt den så i køleskabet.
Når cremen er helt kold piskes fløden til skum. Skummen skal være stiv, men overpisk endelig ikke, da det ellers vil skille, når du vender fløden i cremen. Kom cremen op i en stor skål og pisk den glat. Vend dernæst fløden i lidt ad gangen.

Læg en lagkagebund på et kagefad og pres lidt appelsinsaft ud over bunden. Fordel halvdelen af cremen på lagkagebunden. Læg bananskiver over cremen så hele overfladen er dækket af bananskiver. Tag bund nr to og læg oven på. Pres igen appelsinsaft ud over bunden og fordel creme og bananskiver herpå. Der kommes også appelsinsaft på den sidste bund som lægges over lagkagen.

Pak kagen ind i husholdningsfilm og lad den stå i køleskabet til dagen efter.

Pynt lagkagen med glasur, flødeskum, friske bær, chokolade eller marcipanlåg/sider. Kun fantasien sætter grænser

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.