Mostly

Tiramisu med Rabarber og Appelsin

Udskriv | Udskriv uden billede

26. apr 2016

Tiramisu

Jeg er ikke kaffedrikker og bliver det nok heller aldrig. Derfor har jeg aldrig kunne være med på tiramisu. Det har altid pint mig lidt.. det er nok navnet, der lyder så forførende. Jeg hørte på et tidspunkt om rabarbertiramisu og tænkte, at det måtte jeg da prøve! Så glemte jeg lidt om det igen, men da jeg så mine rabarber begynde at skyde igen, kom erindringen om rabarbertriflien op igen.

Du vil sagtens kunne udskifte appelsin og rabarber med f.eks. hyldeblomstsaft, jordbær, Baileys, hindbær, solbær … Det er kun fantasien, der sætter grænser

Billederne her er ikke de bedste, da de er taget med min mobil. Jeg havde jo lige glemt at kameraet var løbet tør for strøm. Bedre billeder kommer, når jeg laver den næste gang – og det vil jeg helt klart gøre snart for den smager bare super godt!

4-6 personer

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 1 dl sukker
  • 12 stk ladyfingers (cirka)
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 4 past. æggeblommer
  • 250 g mascarpone
  • 3 past. æggehvider
  • Høvlet eller revet mørk chokolade
  • Revet appelsinskal (øko)

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Rens rabarberne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Læg dem i et ovnfast og drys sukkeret over. Bag dem i ca. 20 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle.

Læg 12 ladyfingers i et dybt fad og hæld appelsinsaften over.

Skrab vaniljekornene ud og bland dem med en lille smule af sukkeret for at skille kornene ad. Kom æggeblommer, sukker og vanilje i en skål og pisk det lyst og luftigt. Kom mascarponen i og pisk igen til der ikke er flere klumper. Men ikke for længe, da mascarponen ikke må blive for flydende. I en anden skål piskes æggehviderne stive og de vendes i mascarponecremen.

Kom nu de afkølede rabarbere (gem evt. lidt til pynt) og saft over ladyfingers’ne. Cremen kommer på. Sæt tiramisuen i køleskabet i 1 times tid (eller længere), så væden kan trænge ind i kagerne.

Før servering pyntes den med bagte rabarberstykker, høvlet eller groft revet chokolade og fintrevet appelsinskal.

Tiramisu Tiramisu

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.