Mostly

Chokoladekage med ganache og hindbær

Udskriv | Udskriv uden billede

18. aug 2016

Chok melfri

Der er gået alt for længe siden, jeg sidst har haft noget med chokolade at gøre! Det er jo næsten uhyggeligt at tænke på! Nå, men jeg tager da også lige revanche med denne bombe af en chokoladekage! Den smager jo sindssygt godt og jeg må jo nok indrømme, at jeg altså tog mere end ét stykke…. Den er jo melfri, så så er den jo næsten sund eller hvordan er det nu lige? …. Anyhow:

Jeg havde egentlig tænkt, at kagen skulle pyntes med brombær, men jeg fandt i mellemtiden en anden (chokolade) opskrift, som brombærerne skulle bruges til. Du kan selvfølgelig pynte kagen med netop dit eller dine yndlingsbær.

Kagen er super nem at lave. Det sværreste er, at den skal bages dagen i forvejen og stå i køleskabet natten over for det er utrolig svært at lade kagen stå, men det er desværre nødvendigt, da kagen har brug for at sætte sig (stivne) ellers bliver det noget nær flydende kage på din tallerken.

Opskriften på kagen er fra chokoladedronningen Maja Vase. Jeg skriver den, som jeg lavede den.

4-8 personer (afhængig af hvor chokoladeelskende I er )

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade (64-72%)
  • 75 g smør, skåret i tern
  • 150 g sukker
  • 3 æg

Ganache

  • 50 g mørk chokolade
  • 1/2 dl piskefløde

Pynt

  • 250 g friske hindbær (vaskede og helt tørre)

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Forbered en 18 cm springform med bagepapir i bunden og smør den op ad siderne. Bræk chokoladen i stykker og smelt den i en skål over vandbad sammen med smørret. Tag blandingen af varmen og kom sukkeret i. I en lille skål piskes æggene let sammen og røres derefter i chokoladen.

Hæld dejen i din springform og bag kagen i ca. 25 min. Den vil være meget blød, men skulle dog gerne give let efter ved et forsigtigt tryk på toppen. Lad din kage køle af i formen og sæt den så i køleskabet til dagen efter.

Ganache
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad den lige stå et øjeblik og rør så stille og roligt i midten af skålen til det hele er smeltet sammen. Kom ganachen i en plastikpose, luk posen og spred ganachen ud i posen. Læg den i køleskabet i minimum 3 timer til den er blevet tykkere.

Tag din kage ud af springformen og sæt den på dit serveringsfad. Smør størstedelen af ganachen ud på kagen og fyld så evt. nogle af dine hindbær med resten af ganachen. Stabel bærerne på toppen af kagen og endelig er du klar til at nyde denne chokoladebombe! God fornøjelse!

Chok melfri Chok melfri

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.