Mostly

Jordbærhytteostkage

Udskriv | Udskriv uden billede

28. jun 2013

Jordbærhytteostkage

Jeg elsker cheesecakes, men de er jo som regel meget tunge. Det er denne kage ikke. Til gengæld er den super frisk og let. En skøn sommerkage! Denne lækre kage er fundet hos Karolines Køkken.

Opskriften siger havrekiks. Jeg brugte Digestive kiks. Opskriften siger også 3 blade husblas. Jeg brugte gelatinepulver. Jeg havde aldrig arbejdet med gelatinepulver før, men synes faktisk, at det er nemmere at arbejde med end husblas.

Ingredienser

Kiksebund:

  • 100 g smeltet smør
  • 200 g fintknuste Digestive kiks

Jordbærcreme:

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 1 1/2 dl piskefløde 38%
  • 200 g hytteost 4%
  • 400 g jordbær skåret i kvarte
  • 1 1/2 tsk gelatinepulver
  • 1 1/2 dl vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • Jordbær

Fremgangsmåde

Spænd et stykke bagepapir fast mellem bunden og ringen af en springform (22 cm).

Kiksebund: Bland de knuste kiks med det smeltede smør. Pres blandingen godt ned i springformen på det udspændte bagepapir.

Jordbærcreme: Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. I en anden skål piskes fløden til en let skum og den vendes i æggeblandingen sammen med hytteost og jordbærstykker. Smelt gelatinepulveret i vandet over et vandbad og køl gelatinepulveret ned med citronsaft og rør blandingen i jordbærcremen. Fordel jordbærcremen over kiksebunden, dæk springformen med plastfolie og stil kagen på køl i mindst 4 timer.

Ved servering tages kagen ud af formen og pyntes med jordbær.

Jordbærhytteostkage II Jordbærhytteostkage III Jordbærhytteostkage IV Jordbærhytteostkage creme

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.