Mostly

Fastelavnsboller m. tre forskellige slags fyld

Udskriv | Udskriv uden billede

8. feb 2017

Fastelavnsboller

Fastelavn nærmer sig og så skal man jo have fastelavnsboller. I mit barndomshjem lavede vi altid Karolines Køkkens cremeboller, men i år ville jeg gerne prøve at lave min egen version: de har stadig vaniljecremen, men nu også remonce og og og enten chokolade, nougat eller brunsvigerremonce. Det er ren guf!

Du får seks boller med chokoladestykker, seks boller med nougat og otte boller med brunsvigerremonce, hvis du følger opskriften, som den står her. Det kan du jo selvfølgelig justere ved at lave lidt mindre af grundremoncen om til brunsvigerremonce og du bestemmer jo selv, hvor mange boller du kommer hhv. chokolade eller nougat i.

20 stk.

Ingredienser

Dej:

  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl mælk
  • 15 g sukker (1 spsk)
  • 1 æg
  • 150 g blødt smør, i mindre stykker
  • 425 g mel + plus et drys eller to til udrulningen
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk kardemomme (kan udelades)

Creme:

  • 1 æg
  • 1 1/2 spsk sukker
  • 1 1/2 spsk mel
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker

Remonce:

  • 65 g marcipan
  • 50 g blødt smør

Fyld:

  • 30 g brun farin
  • Chokoladeknapper (eller små stykker hakket chokolade)
  • Nougat

Pynt:

  • Chokoladeknapper (eller små stykker hakket chokolade)
  • Nougat
  • Flormelis

Fremgangsmåde

Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, æg og smør. I en anden skal blandes mel, salt og kardemomme. Hæld melet og krydderierne i det våde, saml dejen og ælt den godt. Læg den i en skål og kom et viskestykker over. Lad dejen hæve i 1 time.

Imens dejen hæver koges cremen: i en gryde kommes ægget, sukkeret og melet. Pisk det godt rundt til der ikke er flere melklumper. Tilsæt så mælken og sæt gryden over middel-høj varme og bring cremen i kog under stadig piskning. Cremen begynder at tykne. Lad cremen koge i et minuts tid, mens du pisker. Tag cremen af varmen og tilsæt vaniljesukkeret. Kom cremen over i et fad eller en bøtte (hvor den kan bredes lidt ud), dæk den med husholdningsfilm direkte på overfladen og sæt den i køleskabet til den skal bruges.

Remoncen forberedes også: Rør marcipan og sukker sammen. Når det er blandet godt sammen, så tager du 1/3 fra og blander den med brun farin. Sæt begge remoncer til side.

Drys ganske lidt mel ud på bordet og hæld dejen ud. Ælt den igennem endnu en gang. Rul dejen ud til ca. 50×40 cm. Skær så dejen ud i 20 firkanter, ca. 10×10 cm pr. firkant. Fordel brunsvigerremoncen og den almindelige remonce på hver deres firkanter. Ovenpå remoncen ligges kagecremen, ca. 1 stor tsk pr. firkant. Brunsvigerfastelavnsbollerne er nu klar til at blive lukkede. På resten kommer du enten chokolade (4 knapper på hver) eller nougat.
Tag firkanternes hjørner og saml dem over fyldet. Klem åbningerne sammen og saml så hjørnerne af disse sammenklemninger. Sæt dem på bageplader med bagepapir med lukningen nedad og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl bollerne med vand og bag dem i ca. 12 minutter eller indtil de er flot gyldne. Mens bollerne stadig er varme, kommer du 2 chokoladeknapper på toppen af bollerne med chokolade og lad det smelte. På nougatbollerne lægger du et mindre stykke nougat. Brunsvigerbollerne lader du blot køle helt af og blander en almindelig hvid glasur af flormelis og vand sammen, som du pynter med.

Fastelavnsboller

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.