Mostly

Chokolademuffins med cheesecakeswirl

Udskriv | Udskriv uden billede

19. mar 2017

Chokolademuffins cheesecake

Jeg laver alt for få muffins. Det ender altid med cupcakes fordi de jo er så fine med frosting. Men jeg må jo snart bare erkende, at de fleste gange er de for søde til min smag pga. netop den fine men søde frosting. Men nu tog jeg mig sammen og fik lavet nogle chokolademuffins med cheesecake. De er super luftige og lækre. Pas på, du kommer nemt til at tage en ekstra…

24-26 stk

Ingredienser

Chokoladedej

  • 130 g mørk chokolade (55 %)
  • 170 g smør
  • 4 spsk kakaopulver
  • 1 dl varmt vand, lige under kogepunktet
  • 4 hele æg
  • 200 g sukker
  • 2 dl naturel yoghurt
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 220 g mel
  • 6 g natron
  • 1/2 tsk salt

Cheesecakefyld

  • 190 g flødeost
  • 1 æg
  • 60 g sukker
  • 30 g mel
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Forbered 24 muffinsforme.

Smelt chokoladen og smørret i en skål over vandbad. Kom kakaoen i en anden skål og bland den med det varme vand. Hæld den smeltede chokolade i og rør rundt. Lad blandingen køle af.

Sæt piskeriset i din røremaskine. Pisk æggene og æggeblommen luftigt. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Pisk det i ca. 5 min. til det er blevet sejt. Æggesnapsen er færdig, når det du kan samle op med piskeriset “tegner” på det i skålen.

Mens æggesnapsen piskes, rører du yoghurten/creme fraichen sammen med mælken og sætter det til side.

Sigt mel, natron og salt sammen. Sæt til side.

Pisk flødeost, æg, sukker, mel og vanilje sammen. Sæt til side.

Tilbage til æggesnapsen, som burde være klar nu. Hæld chokoladeblandingen i på en gang og tænd røremaskinen igen. Rør rundt til chokoladen er indarbejdet i æggesnapsen. Skrab siderne og bunden af din skål godt for at sikre, at der ikke sidder æggerester nogle steder.

Bland nu skiftevis mel – mælk – mel – mælk – mel i æggesnapsen. Kør maskinen på lav hastighed så du ikke får mel og mælk udover hele køkkenet.

Tag ca. 4 dl af dejen fra og sæt til side.

Fordel dejen ligeligt i dine 24 muffins. Top hver muffin med ca. 1 spsk cheesecakefyld. Fordel til sidst de 4 dl dej oven på og rør lidt rundt med en kødnål eller et spyd, så der danner sig en swirl.

Bag muffinsne ca. 18-20 minutter. Tryk let på toppen af kagen for at se om den giver efter. Gør den det, er kagen færdig. Du kan også tjekke efter med en tandstik, som skal komme op ad kagen ren.

Lad muffinsne køle helt af på en rist.

Chokolademuffins cheesecake

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.