Mostly

Julekys

Udskriv | Udskriv uden billede

5. jul 2013

Småkage Choko Nød Julekys

En opskrift fra Karolines Køkken, som vi brugte, da jeg var barn ved juletid. Sidste år prøvede jeg at lave dem igen. De er nu gode, men desværre bliver de ret bløde efter nogle dage i kagedåsen.

Ca. 100 stk. Jeg plejer at lave halvdelen af opskriften. 100 stk er lige lidt for mange til mig.

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 2 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 125 g sukker
  • 150 g kokosmel

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir.

Smuldr smørret i melet og ælt dejen sammen med flormelis og æggeblommer. Afkøl dejen i køleskabet. Rul dejen tyndt ud og stik runde kager ud med f.eks. et glas (ca. 4 cm) og sæt den på bagepladen.

Marengsmasse: Pisk æggehviderne stive, kom halvdelen af sukkeret i og pisk kraftigt i et øjeblik. Vend resten af sukkeret og kokosmelen forsigtigt i. Marengsmassen sættes på hver runde kage med to teskeer. Bag småkagerne øverst i ovnen.

Småkage Julekys dej Småkage Julekys

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.