Mostly

Citron og mascarpone tærte med kikse- og saltmandelbund

Udskriv | Udskriv uden billede

22. jul 2017

Citron mascarpone tærte

En meget blød og cremet tærte med en let smag af citron. Det er jo egentlig en cheesecake, men uden den lidt tunge fornemmelse, der godt kan være i en almindelig cheesecake.

Ønsker du er kraftigere citronsmag, kan du enten tilsætte mere citronsaft eller -skal.

8-10 personer

Ingredienser

Bund

  • 70 g smør
  • 140 g digestive kiks
  • 70 g saltmandler
  • 3/4 spsk sukker

Citron-mascarpone creme

  • 1 1/2 dl kondenseret mælk
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1 spsk øko citronskal
  • 115 g flormelis
  • 3 1/2 dl piskefløde
  • 340 g mascarpone

Pynt

  • 1 dl piskefløde
  • citronskiver

Fremgangsmåde

Bund
Forvarm ovnen til 175 grader.

Smelt smørret i en kasserolle. Imens blendes kiks og saltmandler. Der må gerne være lidt større stykker mandler i. Hæld det over i en skål og bland det med smør og sukker.

Pres blandingen ned i en 23 cm tærteform og bag den i ca. 10 minutter. Nedkøl bunden helt. Stil den i køleskabet, når den er kølet lidt ned.

Citron-mascarpone creme
I en mindre skål røres kondenseret mælk, citronsaft og citronskal sammen. Sæt det til side.

I en stor skål kommes sigtet flormelis og fløde. Pisk det op til en fast, men ikke alt for stiv. Tilsæt mascarponen og pisk det et kort øjeblik til mascarponen er nogenlunde blandet ind i flødeskummet. Vend så mælke-citron blandingen i.

Tag bunden ud af køleskabet og fordel citroncremen over bunden. Sæt kagen på køl i minimum 4 timer eller natten over.

Pynt kagen med flødeskum og citronskivestykker.

Citron mascarpone tærte Citron mascarpone tærte

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.