Græskarkage med cream cheese frosting

Udskriv | Udskriv uden billede

5. nov 2018

Græskarkage

En lækker og meget svampet efterårskage fyldt med varme krydderier. Kagen er super nem og hurtig at lave og kræver ikke det store udstyr.

ca. 12 personer

Ingredienser

Kagedej

Frosting

Pynt

Fremgangsmåde

Rist pekannødderne let på en pande, uden at de tager farve. Hak dem groft.

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. For en 22×30 cm bageform med bagepapir.

I en skål sigter du mel, bagepulver, natron, kanel, allehånde, ingefær, muskatnød, nellike, salt og vaniljepulver sammen. Vend nødderne i melblandingen. Sæt til side.

I en stor skål kommer du olie, æg, brun farin, sukker og græskarpure. Pisk det sammen med et piskeris. Hæld mel-nøddeblandingen i og rør godt rundt til det er blandet helt sammen.
Hæld dejen over i den forberedte bageform og bag kagen midt i ovnen i ca. 30-32 min. eller til en kødnål kommer ren op af kagens midte.

Afkøl kagen lidt i formen og løft den så op på en rist og afkøl helt.

Frosting
Pisk smørret med en elpisker til det er blevet en bleg gul farve. Sigt halvdelen af flormelissen og vaniljen i smørret. Rør det rundt med en ske til du får inkorporeret det meste af flormelissen (så du undgår en sky af flormelis i hele køkkenet) og pisk det så igen til flormelissen er inkorporeret godt. Sigt resten af flormelissen i og bland det igen lidt med en ske. Tilsæt den kolde flødeost og pisk til frostingen er ensartet. Sæt frostingen i køleskabet indtil du skal bruge den på kagen.

Ved servering
Fordel frostingen over kagen og pynt med pekannødder.

Græskarkage Græskarkage

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.